Koronavirüs hastalığını yüzde yüz engelleyen antikor geliştirildi iddiası!

Koronavirüs

Covid-19 ile ilgili yeni bir çözüm iddiası ABD’den geldi. ABD’li bir şirket Koronavirüs hastalığını yüzde yüz engelleyen antikor keşfetti.

Geçtiğimiz günlerde İtalyan bilim insanları, laboratuvar ortamında fareler üzerinde geliştirilen bir aşının yeni tip koronavirüs hastalığına karşı etkili olduğunu iddia etmişlerdi. Tabi bu iddia havada kaldı. İtalya’da vakıalar azalmaya devam etse de ölüm sayısı normal seyrinde devam etti. Şimdi koronavirüs ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Bu iddiaya göre Sorrento Therapeutics isimli firma geliştirdiği antikorlarla hastalığı yüzde yüz engelleyebiliyor.

Haberin kaynağı Fox News. Haber kanalında yer alan bilgiye göre Şirket CEO’su Henry Ji “Tedavinin olduğunu ve yüzde yüz çözüm sunduğunu vurgulamak istiyoruz. Vücudunuzda virüsü nötrleyen bir antikor varsa mesafeye ihtiyacınız yoktur. Hayatı korkmadan normale döndürebilirsiniz” şeklinde açıklama yaptı. Henry Ji on yıllardır antikor topladıklarını ve bu topladıkları antikorların hemen hemen hepsinin koronavirüs testlerinde kullanıldığını açıkladı. CEO başarılı bir antikor keşfettiklerini ve bu antikoru STI-1499  olarak isimlendirdiklerini açıkladı.

koronavirüs

 

Geliştirilen ilaçlarda en büyük problem yan etkisi. STI-1499 antikorun herhangi bir yan etkisi bulunmuyor. Antikorların bu hastalığı yok etmekte en etkili çözüm olduğu biliniyor. CEO’da bununla ilgili “Bu en iyi çözümdür. Aşı yapmanın amacı nötralize edici bir antikoru yaymaktır. Haliyle sizde böyle bir antikor bulunuyorsa aşı ile dağıtılana ihtiyacınız olmayacaktır” dedi.

İlk olarak hastalara verilecek!

Bulunacak bu çözüm ilk olarak ruhsat alacak. İlaç ruhsatlandırıldıktan sonra ilk olarak koronavirüs hastalarına uygulanacak. Hasta sayısı normalin altına indikten sonra işe gidip gelenlere bu ilaç enjekte edilecek.

Her ne kadar aşının yüzde yüz bulunduğu iddia edilse de ABD piyasasının normalleşme süreci ile orantılı bir süreçte geliştirilmesi ve ABD’de geliştirilmesi şüphe uyandırıcı.

GTA 5 için 4 kritik tüyo: Oyun performansınızı kat kat arttırabilirsiniz