Kolon kanseri aşısı neredeyse hazır: Yine BioNTech

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Kulağa ilk başta tuhaf gelse bile kolon kanseri aşısı büyük oranda hazır sayılır. Dünyanın en büyük araştırma ve sağlık şirketleri arasında yer alan BioNTech yine farkını gösterdi. İşte konu ile alakalı merak edilenler.

Kolon kanseri aşısı çalışmalarına başlayan BioNTech ilginç çözümler bulmaya devam ediyor. Özellikle Covid-19 aşısı ile gündeme gelen bu şirket kansere yol açan tümörlerle mücadele ediyor. Belçika, Almanya, İspanya ve ABD gibi ülkelerden 200 civarında hastanın katılımıyla çalışmalar gerçekleştiriliyor.

BNT122 aşısının faz-2 çalışmaları şu sıralar devam ediyor. Aşının yapım sürecinde mRNA tekniği kullanıldı. Böylece diğerlerine göre çok daha güçlü çözümler üretiliyor. Kolon kanserinin en yaygın ve en çok ölüme neden olan ikinci kanser türü olması onları teşvik etti.

Kolon kanseri aşısı uygulanma aşamasına geliyor

Yapılan çalışmalar sonucunda özellikle kanser türlerinin tamamen ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Elbette bunu yapmaları son derece zor. En üst düzey sınır olarak bunun belirleseler bile esasında temel amaç onu ölümcül kanser türü olmaktan çıkarmak.

kolon kanseri aşısı

Kolon kanserinin böylesine yaygın olması aşı için onun seçilmesini sağladı. Çalışmalar amacına ulaşırsa büyük bir ihtimalle kolon kanseri yüzünden ölümler durdurulabilir. Ayrıca yeni tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen bilim insanları bu tür çalışmaları destekliyor. Kolon kanseri aşısı sorun olmaktan çıkacak.

Squid Game dizisinde görünen telefon numarası kime ait?

BioNTech tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa sadece bu kanser türüne karşı savaş açılmadı. Aynı zamanda birçok kanser türü ile mücadele ediyorlar. Yaklaşık olarak birkaç yıl sonra kanser türlerinin önemli bir bölümünün ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Peki siz bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden konuyla ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.