BioNTech kanser ve MS aşısı denemelerine başlıyor

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

BioNTech kanser ve MS aşısı ile tüm dünyada büyük bir ses getirmeyi başardı. Covid-19 aşısı üzerinden büyük bir şöhret kazanan bu şirket şimdilerde yeni denemelere başlıyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından kurulan BioNTech, kanser ve MS aşısı geliştirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda bununla ilgili bir açıklama yapılmıştı. Fakat kimse böyle bir aşı ile ilgili çalışmaların hemen başlayacağına ihtimal vermedi. 2023 yılına kadar bu aşıların tamamlanması bekleniyor.

Dünyanın en büyük problemleri arasında yer alan kanser ne yazık ki bir türlü engellenemiyor. Tıp dünyasının çaresiz kaldığı bu tür hastalıklar aşı ile engellenebilir. En azından BioNTech şirketi bu konuda kendinden emin. Fare denemelerinin hemen ardından insan denemeleri başlıyor.

BioNTech kanser ve MS aşısı için hazırlıklarını tamamlıyor

Tüm dünyanın şu sıralar gözü kulağı Covid-19 aşısında. Bağışıklık sistemini koronavirüse karşı güçlendirmeye çalışan bilim insanları aşıları etkin bir şekilde kullanılıyor. Bugüne kadar daha çok bakteri ve virüslerde aşılar tercih edildi. Şimdi ise ilk defa kanserle mücadele için aşı kullanılacak.

BioNTech kanser ve MS

Yapılan yeni çalışmalar ile birlikte aşıların haberci RNA kullanacağı ifade edildi. Bu sistem sayesinde anti tümör etkileri olan sitokin isimli protein üretilecek. Vücut bu proteinleri üreterek aslında kendisini doğal olarak korumuş olacak. Böylece kanser hücrelerine karşı önemli bir başarı elde edilecek.

Facebook kanserle savaşmak istiyor: İşte alakasız iki sektörün buluşması

Aşıların etkisi bildiğiniz üzere hastalıktan önce gerçekleşiyor. Yani kanserli bir hastaya bu aşıyı vermek yerine daha çok hastalanmadan önce aşı uygulanacak. Fareler üzerinde yapılan denemelerin başarılı ile birlikte 231 katılımcıyı içeren yeni bir deneme yapılıyor. BioNTech kanser ve MS gelişmeleri geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.