Kıbrıs Corona vakası endişe yaratıyor

Kıbrıs Corona vakası yeni

Türkiye’de endişe yaratan Kıbrıs Corona vakası ile ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. 2019 yılının son aylarında meydana gelen ve birçok kişinin ölmesine neden olan Corona virüs en sonunda Kıbrıs Adası’na da bulaştı.

Bundan çok kısa bir süre önce Kuzey İtalya’dan ve İngiltere’den bazı yolcular Güney Kıbrıs Rum kesiminde havaalanına iniş yaptı ve Kıbrıs Corona vakası burada başladı. Bu kişilerde Corona virüsü tespit edildi. Neredeyse sadece Kıbrıs adasında görülmeyen Corona virüsü, en sonunda oraya da sıçramış oldu. Dünya genelinde binlerce kişiye bulaşan ve giderek yayılan bu virüs artık çığırından çıktı.

Kıbrıs adasında güvenlik önlemleri artırıldı

In-cyprus  dergisinde yer verilen bilgilere göre hastalardan bir tanesi 64 yaşında ve hastanede sağlık görevlisi. Gelen diğer bilgilere göre bu kişinin 8 Mart tarihinde durumu bildirildi. Ancak 5 gün boyunca hastanede diğer görevlilerle temas etmeye devam etti.

Kıbrıs Corona vakası

Almanya’da iki kişinin  ölümüne neden olan virüsün çok ciddi tedbirlere rağmen bulaştığı biliniyor. Türkiye gibi ülkeler ise henüz bu konuda yeterli korunmaya sahip değil. İspanya’da ve İngiltere’de yaşanan ölümler nedeniyle 32 kişi Corona virüsten Avrupa’da hayatını kaybetmiş oldu. Bu bile aslında virüs ile ilgili korkunç tabloyu ortaya çıkarıyor.

Türkiye’de bilinen bir Corona virüs vakası bulunmamasına rağmen henüz tedbirler devam ediyor. Özellikle Kıbrıs gibi son derece yakın ve ilişkilerin yoğun olduğu bir yerde bu virüsün başlaması büyük bir şanssızlık olarak değerlendiriliyor. Sizce Corona virüs Türkiye’ye de  sıçradı mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.