Türkiye corona virüsü vaka sayısı – 5 Nisan 2020

Türkiye corona virüsü vaka sayısı

#İŞBİRLİĞİ

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı ve ölüm sayısı günden güne artış gösteriyor. Günlük resmi olarak açıklanan vaka sayılarını sizlere aktarıyor olacağız.

Çin’in Wuhan kentinde 2019’un sonlarında ortaya çıkan ve yarasadan bulaştığı söylenen corona virüsü (COVID-19) tüm dünyaya yayılmış durumda. Hükümetler bu salgın hakkında tüm tedbirleri almasına rağmen vaka ve ölü sayısı hızla artmaya devam ediyor. Vaka sayısında zirveyi Çin ile birlikte paylaşmaya başlayan İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri, her geçen gün yeni önem alıyor. Türkiye’de de oldukça yerinde hamlelerin yapıldığını söyleyebiliriz. Ancak buna rağmen corona virüsü vaka sayısı ülkemizde de günden güne artıyor.

Türkiye corona virüsü vaka sayısı (Güncel)

5 Nisan 2020 vaka sayısı

5 Nisan 2020 tarihinde 20.065 adet test yapıldı ve 3.135 vatandaşımızda coronavirus sonucu pozitif çıktı.

Ayrıca 73 vatandaşımızı da kaybettik. Toplam vefat sayısı 574‘e yükseldi. Toplamda Entübe edilen hasta sayısı 935 ve iyileşen hasta sayısı ise 1.042 olarak açıklandı.

Türkiye corona virüsü vaka sayısı

4 Nisan 2020 vaka sayısı

4 Nisan 2020 tarihinde 19.664 adet test yapıldı ve 3.013 vatandaşımızda coronavirus sonucu pozitif çıktı.

Ayrıca 76 vatandaşımızı da kaybettik. Toplam vefat sayısı 501‘e yükseldi. Toplamda Entübe edilen hasta sayısı 909 ve iyileşen hasta sayısı ise 786 olarak açıklandı.

4 Nisan 2020 vaka sayısı

3 Nisan 2020 vaka sayısı

3 Nisan 2020 tarihinde 16.160 adet test yapıldı ve 2.786 vatandaşımızda coronavirus sonucu pozitif çıktı.

Ayrıca 69 vatandaşımızı da kaybettik. Toplam vefat sayısı 425‘e yükseldi. Toplamda Entübe edilen hasta sayısı 867 ve iyileşen hasta sayısı ise 484 olarak açıklandı.

Türkiye corona virüsü vaka sayısı

2 Nisan 2020 vaka sayısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu vaka ve ölü sayılarını her gün resmi olarak açıklıyor. Bugün ise 18.757 adet test yapıldı ve 2.456 vatandaşımızda coronavirus sonucu pozitif çıktı. Ayrıca 79 vatandaşımızı da kaybettik.

Türkiye corona virüsü vaka sayısı

Türkiye’de ilk ölüm 18 Mart 2020 tarihinde gerçekleşmişti. Genellikle yaşlıların hayatını kaybetmesine neden olan bu salgından kronik rahatsızlığı olan gençler de etkilenebiliyor.

Zoom uygulaması nedir? Nasıl kullanılır? Güvenli mi?

Yapılan test sayısındaki artış ile orantılı artan vaka sayıları maalesef ki insanın psikolojisini yıpratabiliyor. Peki, bu salgından korunmak için ne yapmamız gerekiyor?

Türkiye corona virüsü vaka sayısı

Coronavirüs’ten korunmak için kalabalık ortamlarda bulunmamanız, teması neredeyse sıfıra indirgemeniz, düzenli ve sağlıklı beslenmeniz, ellerinizi sık sık sabun ile yıkamanız tavsiye ediliyor. Şimdilik tedavisi %100 bulunmayan bu virüsü atlatsanız bile tekrardan yakalanma ihtimaliniz de var.

Türkiye’de en çok corona virüsü vakası ve ölümü olan iller duyuruldu!

Bu yüzden salgın tamamen bitene kadar, tedavi tamamen bulunana veya aşı bulunana kadar yetkililerin uyarılarına lütfen kulak asın. Bana bir şey olmaz zihniyeti ile bu virüsün daha fazla yayılacağını unutmayın. Size bir şey olmasa bile virüsü taşıyıp, eşinize, çocuğunuz veya arkadaşlarınıza bulaştırabilirsiniz.

Bilim insanları corona virüs aşısı üzerinde şu an çalışmalarına devam ediyor. Ancak bu aşı bulunsa bile testi ve seri üretimi derken en az 1-1.5 yıl geçecek. Tabii bu da en iyi ihtimal diyebiliriz.