Corona virüsü tedavisi için gönüllüler kullanılıyor

Corona virüsü tedavisi1

Bugüne kadar tarihte eşi benzeri görülmemiş derecede büyük bir felakete yol açan Corona virüsü tedavisi ile ilgili henüz bir gelişme yaşanmadı.

Open Orphan isimli bir şirket kontrollü insan enfeksiyon modeli adındaki bir çalışması ile birlikte Corona virüsü tedavisi konusunda yol almayı düşünüyor. Yapılan çalışmalar ile birlikte, virüs ile mücadele için aşılar test edilecek. Yeni aşı ve ilaçların üretilmesi büyük bir çoğunlukla bu şirketin yapacağı faaliyetlere bağlı. Yeni tip Corona virüsü olarak bilinen şimdiki virüs türü, birçok kişide büyük tedirginlik yaratıyor.

Corona virüsü kolay tedavi edilemeyecek

Şirket tarafından yapılan çalışmalarda gönüllü kişilere etkisi düşük olduğu bilinen bu virüslerden bulaştırılıyor. Böylece ağır bir vakanın oluşması da engellenmiş oluyor.

Corona virüsü tedavisi yeni1

Gönüllülere verilen zayıflatılmış Corona virüsü ile birlikte etkiler test ediliyor. Bu virüsün verildiği kişilerde bazı solunum hastalıkları ortaya çıkıyor. Hemen ardından aşı ve ilaçlar denenerek sonuçlar değerlendiriliyor. Bu virüsün tedavisi ile ilgili yapılan çalışmalarda, Avrupa’da 24 yataklı bir karantina kliniği kullanılıyor. Yapılan gözlemlerin sonuçları sürekli olarak kayıt altına alınıyor.

Şirket, yapılacak çalışmalar ile birlikte Corona virüsüne tamamen çözüm bulmak istiyor. Şimdilik şirketin yaptığı çalışmalar telif ücretleri üzerinden elde edilen gelirlerle sürdürülüyor. Alınacak yeni yatırımlar ile birlikte, çok daha ileri seviye çalışmalar yürütülecek. Böylece Corona virüsü ile ilgili tedavi yöntemleri daha kapsamlı hale gelmiş olacak.