Türkiye’de en çok corona virüsü vakası ve ölümü olan iller duyuruldu!

corona virüs vakası

Türkiye’de en çok corona virüsü vakası ve ölümü olan iller resmi olarak duyuruldu. İstanbul beklendiği gibi listenin zirvesinde yer alıyor…

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve ölümlere yol açan corona virüsü salgını hızla devam ediyor. Alınan tüm önlemlere rağmen yayılmaya devam eden bu salgın, Türkiye’de de 15.000’den fazla kişiyi etkilemiş durumda. Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük olarak tüm vakaları ve ölüm sayılarını açıklıyordu. Bugün ise Türkiye’de en çok corona virüsü vakası ve ölümü olan iller duyuruldu!

Açıklanan listeye göre; İstanbul beklendiği gibi 8852 vaka ile listenin zirvesinde yer alıyor. İstanbul’u 853 vaka ile İzmir takip ediyor. Ankara‘da 712 vaka, Konya‘da 584 vaka, Kocaeli‘nde 410 vaka, Isparta‘da 268 vaka, Sakarya‘da 207 vaka, Adana‘da 197 vaka ve Bursa‘da 135 vaka görülmüş.

corona virüsü vakası

Hayatını kaybedenler listesinde ise İstanbul 177 kişi ile ilk sırada yer alıyor. İzmir 18 kişi ile 2. sırada ve Kocaeli 8 kişi ile 3. sırada yer alıyor. Bu illeri sırasıyla Ankara, Konya, Zonguldak, Trabzon, Balıkesir, Adana ve Sakarya takip ediyor.

Coronavirüs e-spor organizasyonlarına yarayacak

Doğu bölgelerinde ise şimdilik vaka sayısı toplamda 100’ü geçmiyor. Muhtemelen doğu illerimizdeki bu vaka sayısı özellikle de İran’a komşu olan Van‘da artacak gibi görünüyor. Devletin aldığı tüm önlemlere ve kısıtlamalara rağmen bu kurallara çoğu kesim uymuyor. Ancak Türkiye’nin genelinde salgın için insanlar bilinçlenmiş durumda. Umarız bu salgın yakın bir zaman içerisinde bir son bulur.