Corona virüsü karantinası işe yarıyor mu?

Corona virüsü karantinası1

Bugüne kadarki en tehlikeli salgınlardan birisi olarak kabul edilen ve Corona virüsü karantinası ile önlem alınmaya çalışılan bu salgın giderek ağırlaşıyor.

Çin’de ortaya çıkmasına rağmen dünya genelinde 5500 kişinin ölümüne neden olan bu virüs türü Corona virüsü karantinası ile önleniyor. İtalya hükümeti virüsün daha fazla yayılmaması için tüm ülkede karantina sistemini başlatma kararı almıştı.

Corona virüsü giderek tedirginlik yaratıyor

Birçok vakanın ilk olarak görüldüğü Çin devasa bir karantina sistemi kullandı. Wuhan şehrinde 6 milyon insan yaşadı ve gerçekten de bugüne kadar görülmüş en ağır tedbirler alındı.

Corona virüsü karantinası yeni1

Ortaya çıkan tabloda günlük tespit edilen vaka sayısı 1600’den 30’a kadar düştü. Virüsün solunum yoluyla geçmesi yayılım hızını bir hayli arttırıyor ve gelen katı sınırlamalar insanların etkileşimini neredeyse sıfıra indiriyor. Çin hükümeti bunu yaparak insanların birbiriyle temasını sıfır noktasına getirdi.

Geldiğimiz bugünkü noktada Çin gibi ülkelerin yaptığı karantina uygulamaları gerçekten de işe yaramış gibi görünüyor. Ancak bunun travma sonrası stres bozukluğu semptomları gibi sorunlara da neden olduğunu söylemek gerekiyor. İtalya’da şu anda devasa bir karantina uygulanıyor ve günlük koruma ile virüs bulaşma sayısının azaltılması amaçlanıyor. İlerleyen günlerde bunun İtalya’da işe yarayıp yaramadığını hep beraber göreceğiz. Sizce virüsün önlenmesi için karantina yöntemi yeterli mi? Bu konudaki fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.