Akıllı telefon üretimi Corona Virüs nedeniyle azalabilir

Akıllı telefon üretimi

Önemli araştırma şirketlerinden bir tanesi olan TrendForce yeni bir araştırma yayınladı ve akıllı telefon üretimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte son derece önemli haberimizin detayları.

Araştırma şirketi, 2020’nin ilk çeyreğinde küresel akıllı telefon üretiminin değişeceğini söylüyor. Binden fazla insanı öldüren  Corona Virüs buradaki en büyük etken. Akıllı telefon üretiminin yıllık olarak değerlendirildiğinde %12 düşüşle 275 milyon adede gerilemesini beklediğini ifade ettiler. Apple, Samsung ve Huawei gibi markalar Çin’de üretim yapıyor. Bu ülkede ortaya çıkan ölümcül salgın, pek çok fabrikayı durma noktasına getirdi.

Akıllı telefon üretimi tüm markalar için düşecek

Kısa bir süre önce Apple’ın tedarikçileri, ana üretim merkezlerinin bulunduğu Henan ve Guangdong eyaletlerinde, 100’den fazla corona virüsü vakası olduğunu itiraf ettiler. Bu durum üretim hızını büyük ölçüde düşürdü. Apple, tedarikçilerinden bu yılın ilk yarısında 80 milyon civarında iPhone üretmelerini talep etmişti.

Akıllı telefon üretimi corona

Samsung ise; ilk çeyrekte 71,5 milyon akıllı telefon üretmesi beklenen şirketler içerisinde yer alıyordu. TrendForce’a göre Güney Koreli teknoloji devinin ana üretim merkezinin Vietnam’da olması, Samsung’u daha az etkileyecek. Bu rapora göre, Samsung’un akıllı telefonlarının Çin’deki iç pazarın sadece yüzde 2’sini oluşturduğu ifade edildi.

Huawei ise, 2020’nin ilk çeyreğinde %15 düşüşle 42,5 milyon akıllı telefon üretimi yapacak gibi görünüyor. Ayrıca 2020’nin tamamı için tahminler kötü değil. Araştırma şirketi Bu durumun geçici olduğunu da vurguladı.

Galaxy S20 Türkiye fiyatı belli oldu! Bu fiyatlar cep yakıyor!