Kıbrıs Türkleri İçin Cep Telefonunda Güvence

Kıbrıs

Kıbrıslılar, askerler ve üniversitelerde okuyan yüzlerce Türk öğrenci için büyük bir ihtiyaç olan “Cep Telefonu Servis ve Güvence Hizmeti” adaya geliyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ya magazin gündeminde yılbaşı programları için, ya ünlü sanatçıların kumar kaçamakları yüzünden ya da arada bir yaşanan diplomatik krizler nedeniyle haberlerde yer alır. Halbuki orada yaşayan Türk kökenli soydaşlarımız, askerlerimiz ve özel üniversitelerde okuyan yüzlerce Türk öğrenci için en büyük sorunlardan biri Kıbrıs’ta her şeyin inanılmaz ölçüde pahalı olmasıdır. Türkiye’de 1TL’ye bulduğunuz bir ürünü, Kıbrıs’ta 3TL’ye buluyorsanız şanslısınız. Tabii bunda uygulanan ambargolar yüzünden ekonomik bağımsızlığını kazanmakta güçlük çeken ada halkının, yıllardır Türkiye’ye yansıtılmayan sorunlarının da çok büyük bir payı var. Bu noktada, garantisi biten cep telefonlarının tamir servisi için devreye yine “Türkiyeli” bir şirket girmiş. Son üç yılda, cep telefonu kullanıcısının yüzde yüz otuz oranında arttığı Kuzey Kıbrıs’a, Türkiye’den bir şirket güvence veriyor. Cep telefonlarına sigorta ve güvence hizmeti veren, 12 yıllık tecrübeye sahip, sektörün lider markası CepKask A.Ş, Kuzey Kıbrıs pazarına giriyor.

Garanti kapsamı dışında kalan, kullanıcı hatalarına karşı, içinde sigorta, orijinal yedek parça ve hukuki destek başta olmak üzere, birçok hizmeti bir arada sunan Cepkask A.Ş, özellikle öğrenci ve askerlerin hareketlendirdiği Kuzey Kıbrıs’ın elektronik pazarına yatırım yapmaya karar verdi.

Kıbrıs CepKask

Cepkask A.Ş Genel Müdürü Tayfun Gülgeç’in açıklamalarına göre Nisan’da büyük bir lansman ile Kıbrıs’taki faaliyetine başlayacak olan şirket, Kıbrıs halkını, Cepkask ve Teknokask güvence paketleri ile tanıştırarak, adaya yeni bir kazanç ve hizmet sunacak. Kıbrıs’ın müşteri ihtiyaçlarına ve değişen sektör dinamiklerine göre pazarlama çalışmalarını şekillendirerek, iyi hizmet vermek amacıyla Fortibase ve BYT firmaları ile dağıtım ve teknik servis anlaşması yaptıklarını ifade eden Cepkask A.Ş. yetkilisi, Ada’da 2013 başında 113 bin olan akıllı telefon sayısının son 3 yılda yüzde yüz otuz artarak 275 bin adete ve ulaştığını belirtti.

Sayısız elektronik cihaz satılan ve Güney Kıbrıs ile birleşme arifesinde olan Kuzey Kıbrıs pazarında öğrenci ve asker sirkülasyonunun yoğun olmasından dolayı yaklaşık tüm operatörlerde 610 bin abone bulunuyor. Bu nedenle Ada’nın gelişmiş bir pazar olmaya aday olduğunu belirten Gülgeç, diğer ürünlerini de Kıbrıs’a getirme yönündeki çalışmalarının yıl boyu devam edeceğini söyleyerek şöyle konuştu: ‘Bu anlamda üzerinde önemle durduğumuz ve Kıbrıs’ta ki sektöre yeni bir soluk getireceğine inandığımız farklı hizmet paketi projelerimiz var. Bu projelerle bir yandan portföy dönüşümüne katkı sağlamayı ve bayi sayımızı genişletmeyi hedefliyoruz.”

Kıbrıslı ve şu anda Kıbrıs’ta ikamet eden okuyucularımız için güzel bir haber olan bu gelişmenin ilerleyen günlerde ne gibi fiyat ve hizmet standartları ile sürdürüldüğünü takip etmeye devam edeceğiz.

Türk Telekom’un Mega Reklamının Perde Arkası