Katlanabilir telefon fiyatları bir süre daha düşmeyecek

katlanabilir telefon

Samsung cephesinden gelen son haberler, daha uygun fiyatlı katlanabilir telefonlar görmek için birkaç yıl daha beklememiz gerekeceğini gösteriyor.

Birkaç yıl öncesine kadar sadece birkaç temsilcisi olan katlanabilir telefonlar bugün artık akıllı telefon pazarının önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Başta Samsung olmak üzere pek çok önemli telefon üreticisi katlanabilir ekrana sahip telefonlar geliştiriyor ve kullanıcılara sunuyor. Amerikalı teknoloji devi Apple’ın da kendi katlanabilir ekranlı telefonu üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyor. Bu yüzden katlanabilir telefonların önümüzdeki yıllarda daha da yaygın hale geleceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak bu telefonların sayısının gitgide artması, şimdiye kadar fiyatlarına çok etki etmemiş durumda. Katlanabilir ekrana sahip telefonlar hala telefon piyasasının en pahalı ürünleri arasında yer alıyor. Üstelik görünüşe bakılırsa bu durum yakın zamanda da değişmeyecek.

Samsung Galaxy Z Fold 2 satışını durdurdu

Akıllı telefon pazarıyla ilgili sızıntılarıyla tanınan @chunv8888 adlı hesap, Samsung’un Galaxy A serisine bir de katlanabilir telefon eklemeyi planladığını açıkladı. Galaxy A serisi Samsung’un orta segment akıllı telefon serisi olduğu için, bu paylaşım nispeten düşük maliyetli bir katlanabilir telefonun yolda olduğu konusunda teknoloji meraklılarını heyecanlandırdı. Ancak bu ilk paylaşımdan kısa süre sonra @chunv8888’dan bir paylaşım daha geldi. @chunv8888, katlanabilir Galaxy A’nın hazırlık aşamasında olduğunu ama bu telefonu en erken 2024-2025 gibi görebileceğimizi söyledi.

Samsung’un daha düşük maliyetli bir katlanabilir model çıkarmak için birkaç yıl daha bekleyecek olması, katlanabilir ekrana sahip telefonların fiyatlarının düşmesi için bir süre daha beklememiz gerekeceğini gösteriyor. Çünkü Samsung bu alanda teknoloji dünyasına öncülük eden şirketlerden biri. Eğer katlanabilir ekranı olan, kayda değer bir telefonu orta segmente getirebilecek bir şirket varsa onun Samsung olma ihtimali oldukça yüksek.

Kripto para dolandırıcılığı milyar dolarlık pazar haline geldi