Katlanabilir Telefon Satışları Rekor Kırdı

katlanabilir telefonlar

Gitgide daha popüler hale gelen katlanabilir telefonlar, son çeyrekte ulaştıkları satış rakamlarıyla yeni bir rekora imza attı.

Birkaç yıl öncesine kadar sadece bir iki temsilcisi olan katlanabilir telefonlar bugün artık akıllı telefon pazarının önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Başta Samsung olmak üzere pek çok önemli telefon üreticisi her yıl yeni katlanabilir telefonlar piyasaya sürüyor. Bu türdeki telefonların sayısının hızla artmasıyla birlikte bu telefonların satış rakamları da hızla yukarı çıkıyor. Öyle ki neredeyse her çeyrekte bir öncekinden daha fazla katlanabilir telefon satılıyor. Nitekim son çeyrek de katlanabilir akıllı telefonlar için yeni bir rekora sahne oldu.

DSCC tarafından paylaşılan veriler, son çeyrekte, yani temmuz ayında başlayıp eylül ayında biten dönemde, katlanabilir akıllı telefon satışlarının rekor seviyelere ulaştığını gösteriyor. DSCC verilerine göre son çeyrekte katlanabilir telefon satışlarında yüzde 215’lik inanılmaz bir artış yaşandı. Yıldan yıla bakıldığında ise yüzde 16’lık bir artış görülüyor. Sadece son çeyrekte 7 milyon katlanabilir akıllı telefon satılmış olması bu telefonlara ilginin ne kadar arttığını gözler önüne seriyor.

katlanabilir telefonlar

DSCC raporunun odaklandığı dönemde Samsung’un yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold5 ve Z Flip5‘i kullanıcılarla buluşturmuş olmasının bu rekorda önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Öte yandan Xiaomi ve Honor gibi Çinli telefon üreticileri de bu dönemde kendi katlanabilir akıllı telefonlarını piyasaya sürerek bu büyümeye katkı sağladı.

Katlanabilir telefon pazarında yüzde 72’lik bir pazar payına sahip olan Samsung, açık ara liderliğini koruyor. Ancak bu alana daha fazla şirketin girmesi Samsung’un pazar payının erimesine sebep olmuş durumda. Çünkü bir önceki çeyrekte şirketin pazar payı yüzde 86’ydı. Elbette Samsung’un yüzde 86’da kalması beklenemezdi. Neticede bu alanda rekabet her geçen gün biraz daha artıyor. Hatta Apple’ın bile yakın gelecekte kendi katlanabilir iPhone’uyla bu rekabete dahil olabileceği konuşuluyor. Ancak bunun önümüzdeki bir iki yıl içinde gerçekleşmesi zor görünüyor.

Samsung’un ardından ikinci sırada yüzde 9 pazar payıyla Huawei yer alıyor. Onu yüzde 8 ile Honor takip ediyor. Bu alanda en çok satan telefonlar ise Samsung Z Flip5 ve Z Fold5. Onları sırasıyla Huawei Mate X3 ve Honor Magic V2 takip ediyor.

Google’dan Yeni Yapay Zeka: Gemini