Kripto para dolandırıcılığı milyar dolarlık pazar haline geldi

kripto para

Yayınlanan rapora göre kripto para sahipleri son bir buçuk yılda 1 milyar dolar değerinde kriptoyu dolandırıcılara ve hackerlara kaptırdı.

Her ne kadar son dönemde oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor olsa da, kripto pazarı son yıllarda büyük bir hızla büyüdü ve toplam hacmi 100 milyar dolarlara ulaşan bir pazar haline geldi. Ancak bu pazar büyüdükçe bu pazarın açıklarını istismar etmek için harekete geçen siber suçluların ve dolandırıcıların sayısı da hızla arttı. Bugün geldiğimiz noktada artık kripto soygunu ve NFT hırsızlığı temalı haberlere alışık hale geldik. Artık sık sık siber suçlular milyonlarca dolarlık kriptoyu ya da NFT’yi ele geçirdi haberi görüyoruz.

İş öyle bir raddeye geldi ki kripto para dolandırıcılığı da milyar dolarlık bir pazar haline gelmiş durumda. Federal Ticare Komisyonu (FTC) tarafından yayınlanan rapora göre son bir buçuk yıl içinde toplam 46 bin kişinin kriptosu çalındı ve çalınan kriptoların toplam değeri 1 milyar doları aştı.

Kripto para piyasaları

Rapora göre kişi başına ortalama kayıp 2600 doları buluyor. Öte yandan raporda, kripto dolandırıcılığının kurbanı olan kişilerin yarısının internette gördükleri bir reklama ya da sosyal medyada gördükleri bir mesaja tıklayarak bu tuzağın içine çekiliyor.

Sosyal medya platformları kripto para dolandırıcılığı tuzakları kaynıyor. Dolandırıcılar ve hackerlar tarafından sosyal medya platformlarına yerleştirilen bu tuzaklar çoğu zaman kolay kazanç vadederek kurbanlarını ağına düşürüyor. Bu tarz tuzaklar sayesinde suçluların 575 milyon dolar ele geçirdiği tahmin ediliyor.

NASA retro bir uzay oyunu yayınladı