Samsung’un katlanabilir telefonlardan beklentisi büyük

Galaxy Z Fold 4

Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4’ü bu hafta tanıtan Samsung, katlanabilir telefonların satış performansı konusunda çok umutlu.

Bildiğiniz gibi Samsung, bu hafta yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4’ü resmen tanıttı. Katlanabilir ekranlı telefonlar henüz Galaxy S22 ya da iPhone 13 gibi daha klasik tasarıma sahip telefonlar kadar ilgi görmüyor olsa da Samsung bu durumun yakın zamanda değişeceğine inanıyor.

Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 için sıkı bir tanıtım çalışması yürütmeyi planlayan Samsung, bu telefonların satış performansından oldukça umutlu. Bir konferansta konuşan Samsung yöneticisi Roh Tae-moon, bu yıl 10 milyon katlanabilir telefon satmayı amaçladıklarını söyledi.

Samsung katlanabilir telefonlar

Samsung, Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4’ten umutlu, umutlu olmasına ama gelecekte çıkaracağı benzer telefonlar konusunda beklentisi çok daha büyük. Güney Koreli teknoloji devi, 2025 yılına gelindiğinde, amiral gemisi akıllı telefon satışlarının yarısını katlanabilir ekranlı telefonların oluşturmasını bekliyor.

Yakın gelecekte katlanabilir ekranlı telefonların çok daha fazla satacağını öngören şirket, bu yüzden bu telefonlara büyük yatırım yapıyor. Şirketin Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 için yürüteceği büyük tanıtım kampanyası da bunun göstergesi.

Öte yandan Samsung, akıllı telefon pazarındaki öncü konumunun, diğer şirketleri de bu tür telefonlara çekeceğine inanıyor. Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip’e alternatif sunmak isteyen diğer şirketlerin de benzer modeller çıkarması bekleniyor ki zaten bunun ilk örneklerini şimdiden görüyoruz. Bu hafta Samsung’un hemen ardından Xiaomi ve Motorola da kendi katlanabilir telefonlarını tanıttı.

Elon Musk’ın sitesi X.com Twitter’a rakip olabilir