Katlanabilir ekranlı iPad gelecek sene açıklanabilir

ipad 2

Apple’ın katlanabilir ekranlı iPad hatta iPhone üzerinde çalıştığı yıllardır söyleniyor. DigiTimes katlanabilir iPad’in yoğun geliştirme süreci içinde olduğunu iddia etti. Lafı daha uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

DigiTimes’ın yeni raporuna göre 2024 yılı sonunda katlanabilir ekranlı iPad‘in küçük ölçekli üretimi yapılması planlanıyor. Apple’ın bu yüzden tedarikçilerle sıkı şekilde çalıştığı belirtiliyor. Eğer herhangi teknik problem yaşanmaz ve Apple erteleme kararı almazsa, katlanabilir ekranlı iPad 2024 sonlarında ya da 2025 başlarında duyurulabilir.

Apple dört yıldır katlanabilir ürünler üzerinde çalışıyor ve bu süre içinde tasarımda birçok kez değişiklik yaptı. Şirket katlanabilir iPhone’dan önce iPad modelini piyasaya sürmek istiyor. Çünkü iPad şirketin satışlarının nispeten küçük bir kısmını oluşturuyor. Cupertino’lu firma katlanabilir iPad’le potansiyel sorunları görüp, çözümler üretebilir. Bu durum katlanabilir iPhone’un geliştirilme sürecinde avantaj sağlayacaktır.

katlanabilir ekranlı ipad

Katlanabilir ekranlı iPad’in tasarımda son şeklini alıp almadığı halen belli değil. Başlangıçta bu projeye Apple’ın ürün tasarım ekibi liderlik ediyordu. Ancak proje maliyetlerin düşürülmesi için satın alma departmanına geçti. Şirketin bu aşamadaki ana hedefi uygun maliyetli tasarım elde etmek ve cihazdaki değişikliklere karar vermek. İddia edilene göre katlanabilir iPad’deki ana sorunlardan biri tabletin paneli ve menteşeleri. Çünkü Apple’ın ekranın buruşmasıyla ilgili endişeleri olduğu söyleniyor. Şirketin ekrandaki buruşmayı en aza indirmek için mekanik tasarım çözümleri geliştirdiği, ekranla ilgili olarak Samsung ve LG’nin kapısını çaldığı iddia ediliyor. Apple’ın ana amacı maliyeti ucuz ve seri üretimi kolay tasarım elde etmek. Bu yüzden şirketin tasarımı daha basit hale getirip, parça sayısını azaltması gerekebilir.

Katlanabilir iPad’in seri üretimine 2025’te başlanması bekleniyor. DigiTimes katlanabilir modelin iPad sevkiyatlarını arttırabileceğine ve küresel tablet satışlarında da yükselişe yol açabileceğini düşünüyor.

Epic Games yarın yeni bir oyunu ücretsiz verecek