Katlanabilir iPhone’un Çıkış Tarihi Belli Oldu

katlanabilir iphone

Katlanabilir iPhone hakkındaki iddialar iyice birbirine girmiş durumda. Yeni bir rapor cihazın beklenenden daha yakın olduğunu gösteriyor. Daha önce farklı kaynaklardan gelen söylentileri de onaylıyor.

Revegnus veya bilinen diğer adıyla Tech_Reve yine ilginç bir paylaşım yaptı. Revegnus, Apple’ın tedarikçilerinden biri olan Omdia’nın sözde yeni yol haritasını yayınladı. Yol haritasına göre katlanabilir iPhone, 2026’da geliyor. İddia sahibi kısa süre önce de Apple’ın katlanabilir ilk cihazının 2025 sonu veya 2026 başlarında tanıtılacağını, 2026 sonunda bu ürünün piyasaya sürüleceğini söylemişti. Mark Gurman, Jeff Pu gibi isimler de katlanabilir cihazın en erken 2026 ya da 2027 gibi gelebileceğini öngörüyordu. Ayrıca tedarik zincirine dayandırılan farklı bir raporda da 2026 tarihi verildi.

Katlanabilir iPhone

Yalnız dedikodular bir noktada birbirinden ayrılıyor. Çünkü bazı söylentilerde katlanabilir iPhone’dan söz edilirken, diğerlerinde ise katlanabilir cihazdan bahsediliyor. Katlanabilir cihazın büyük ekranlı iPad olduğuna dair iddialar var. Demin isimlerinden bahsettiğimiz Jeff Pu gibi güvenilir kaynaklar da iPhone yerine katlanabilir cihaz demeyi tercih ediyor. Teknoloji devinin katlanabilir iPhone’dan önce daha büyük ekranlı iPad veya MacBook piyasaya sürmesi şaşırtıcı olmayacaktır. iPhone şirketin ana dinamosu ve Apple da böylece iPhone’u tehlikeye atmış olmaz. Büyük ekranlı cihazda edinilen tecrübe, pazardan gelen geri dönüşler, katlanabilir iPhone’un geliştirilmesinde önemli rol oynayacaktır.

Revegnus’un sızıntı yol haritasında ekran altı Face ID dikkat çekiyor. Face ID’nin 2026’dan 2027’ye ertelendiği ve iPhone 19’da kullanılacağı görünüyor. Tabii ki bahsettiğimiz her şeyin birer dedikodu olduğunu unutmamak gerek. Apple söylentilerine aksine işler yapabilen bir firma. Ne sözde yol haritasında geçenler ne de diğer iddialar gerçek çıkmayabilir. Neler olacağını ilerleyen zamanda hep birlikte göreceğiz.

iPhone 16’nın Ekran Üretimi İçin Tarih Verildi