Katlanabilir iPhone, Beklenenden de Geç Çıkacak

katlanabilir iPhone

Apple cephesinden gelen son haberler, 2026’da çıkması beklenen ilk katlanabilir iPhone’un çıkışının daha da gecikeceğini gösteriyor.

Bildiğiniz gibi akıllı telefon dünyasında son dönemin yükselen trendi katlanabilir telefonlar. Samsung, Xiaomi, OnePlus gibi şirketlerin oldukça dikkat çekici modeller ortaya koyduğu bu alanın akıllı telefon pazarındaki payı her geçen gün artıyor. Artmaya da devam edecek gibi görünüyor. Bu yüzden Apple’ın da bu alana girmesi artık şart haline gelmiş durumda. Ancak görünen o ki Amerikalı teknoloji devinin bu alana girişi beklenenden de geç olacak.

Hatırlarsanız kısa süre önce gelen bilgiler, ilk katlanabilir iPhone’un 2026 yılında çıkabileceğini göstermişti. Ancak görünen o ki Apple ilk katlanabilir telefonunu bu tarihe de yetiştiremeyebilir. Çünkü gelen son bilgiler, katlanabilir iPhone’un 2026 yılında değil, 2027 yılında piyasaya sürüleceğini gösteriyor. Apple içinden gelen bilgilere göre bu telefonun çıkışı 2027’nin ilk yarısında gerçekleşecek.

katlanabilir iphone

Apple’ın çıkaracağı ilk katlanabilir cihaz iPhone olmayacak. Şirketin bundan önce katlanabilir iPad çıkarması bekleniyor. Söz konusu bu katlanabilir iPad’in çıkışının 2026 bitmeden gerçekleşmesi bekleniyor.

Apple’ın 2-3 yıl daha katlanabilir telefon alanında uzak kalacak olması, şirketin inovasyon konusunda rakiplerinin gerisinde kaldığı yönündeki algıyı da haklı çıkarıyor aslında. Apple’ın akıllı telefon pazarındaki en büyük rakibi olan Samsung’un artık altıncı nesil katlanabilir telefonlarına geçtiği bu günlerde Apple’ın hala ilk katlanabilir telefonunun çıkışından üç yıl uzakta olması, şirketin zirvedeki yerini de tehlikeye sokabilir. Zira başta da belirttiğimiz üzere bu telefonlara olan ilgi her geçen gün artıyor.

ASUS Zenfone 11 Ultra Resmen Tanıtıldı