Apple’ın katlanabilir iPhone modeli için tarih verildi

Apple 2023'te kendi iPhone modem tasarımına geçecek!

Günden güne gelişen katlanabilir akıllı telefon pazarında hala yerini almayan Apple için önemli bir tarih ortaya atıldı.

Apple’ın katlanabilir iPhone modeli için tarih verildi. Katlanabilir akıllı telefonların bir furya olmadığı, gelip geçici bir hevesten çok daha fazlası olduğu artık kanıtlanmış bir durum. Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung önderliğinde gelişen bu pazara, düzenli olarak yeni aktörler katılmaya devam ediyor. İşin doğrusu herkesin gözü kulağı ise Apple’da.

Bugüne kadar katlanabilir akıllı telefonlar hakkında resmi bir açıklama yapmayan Amerikalı teknoloji devinin yerine, bu şirkete yakın kaynaklar bilgi paylaşmaya devam ediyor. Apple’a yakınlığıyla bilinen ve bugüne kadar genelde tutarlı paylaşımlarda bulunan ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın katlanabilir akıllı telefon stratejisine ait yeni iddialarda bulundu.

iPhone X Fold

Apple’ın katlanabilir iPhone modeli için tarih verildi

Kuo’ya göre Apple şu an 9 inçlik iPhone ile iPad arası bir cihaz üzerinde çalışıyor. Ancak sevinmek için erken çünkü Amerikalı teknoloji devinin bu cihazı piyasaya sürmeyi düşünmediği sadece test çalışmaları için bu cihazı kullandığı belirtiliyor.

Apple tarafından çıkarılacak katlanabilir akıllı telefonlar için daha önce 2024 yılını işaret eden Kuo ise tahmininde güncellemeye giderek Amerikalı teknoloji devinin 2025’den önce katlanabilir akıllı telefon üretmeyeceğini iddia etti.

Ayrıca Apple’ın 3 farklı stratejisinin de olduğunu belirten ünlü analiz, şirketin önce büyük ekranlı bir cihaz ile karşımıza çıkacağını daha sonra orta ve küçük ekranlı modellere yöneleceğini söyledi. Bakalım Apple cephesinden bu konuya ilişkin ne zaman resmi bir açıklama gelecek.

Beklenen özellik iPhone 14 ile gelecek!