Apple’ın İlk Katlanabilir Cihazı İçin Tarih Verildi

apple 2

Bir yanda yeni iPad’ler konuşulurken diğer yanda da dedikodular bitmek bilmiyor. iPhone 17 iddialarıyla ortalığı karıştıran Jeff Pu katlanabilir ilk Apple cihazı hakkında bir rapor yayınladı.

Güvenilir kaynaklardan biri olan analist Jeff Pu’ya göre Apple‘ın ilk katlanabilir cihazı 2025 sonunda seri üretime girecek. Pu, katlanabilir ekranlı yeni ürünlerin tedarik zincirinde giderek daha görünür hale geldiğini ve ilerlemenin hızlandığını söyledi. Söz konusu katlanabilir cihazın 20.3 inç’lik ekrana sahip olacağı tahmin ediliyor. Jeff Pu tarafından verilen zaman dilimi Koreli ekran üreticilerinden, ayrıca Amerikalı ve Tayvanlı menteşe üreticilerindan gelen bilgilerle de aynı doğrultuda.

Teknoloji devinin katlanabilir iPhone’dan önce daha büyük ekranlı iPad veya MacBook piyasaya sürmesi şaşırtıcı değil. iPhone şirketin ana dinamosu ve Apple da iPhone’u tehlikeye atmak istemiyor. Büyük ekranlı cihazda edinilen tecrübe, pazardan gelen geri dönüşler, katlanabilir iPhone’un geliştirilmesinde önemli rol oynayacaktır.

Apple

Geçtiğimiz yaz yayınlanan isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan bir raporda, Cupertino’lu firmanın katlanabilir ekranlı MacBook için yatırım yaptığı, Samsung ve LG Display’le de büyük ekran panelleri için görüştüğü iddia edilmişti. Ayrıca yılbaşından önce Güney Kore’de düzenlenen bir etkinlikte, araştırma şirketi Stone Partners’ın yöneticisi Kim Ki-hyun ilginç bir konuşma yaptı. Ki-hyun, teknoloji devinin katlanabilir MacBook için planları olduğunu söylemişti.

İlk katlanabilir iPhone’da 7.9 veya 8.3 inç’lik ekran olacağı iddia ediliyor. Cupertino’lu firma belki bu iki ekran boyutuna sahip iki farklı model çıkarabilir ya da tek bir model piyasaya sürebilir. The Information’a göre Apple en az iki adet katlanabilir iPhone prototipi üretmeyi başardı. Her iki prototipin kapaklı telefonlar gibi enine katlandığı söyleniyor.

Apple M4 İşlemcisi Tanıtıldı Özellikleri Nedir?