Kardashian kardeşler Instagram’ın yeni halinden şikayetçi

kim kardashian kylie jenner 2

Instagram’da yaşanan değişikliklerden şikayetçi olan Kardashian kardeşler, şirkete TikTok’a benzemeye çalışmaktan vazgeçmesini söyledi.

TikTok’un kısa videolarla yakaladığı büyük başarı tüm sosyal medyanın çehresini değiştiriyor. Instagram ve Facebook’un yani dünyadaki en büyük iki sosyal medya ağının sahibi olan Meta, her iki platformu da TikTok’a daha çok benzetmek için önemli değişiklikler yapıyor. Özellikle Instagram son haftalarda ciddi bir dönüşümden geçti. Bunların en önemlisi ise videolar konusunda yaşandı. Meta, bundan sonra platforma yüklenen 15 dakikadan kısa tüm videoların Reels videoları olarak yükleneceğini açıkladı. İlk başta sınırlı sayıda kullanıcıyla test edilen bu özellik, geçtiğimiz günlerde herkes için geçerli olacak şekilde uygulamaya eklendi.

Instagram, TikTok benzeri akışı test ediyor!

Meta, bu hamleyle TikTok’a daha çok benzeyen, dolayısıyla da insanların daha çok süre geçireceği bir sosyal medya platformuna sahip olmayı umuyordu. Bu umutlarının nasıl karşılık bulacağını zaman gösterecek ama en azından ilk aşamada tepkilerin Meta’nın beklediği kadar olumlu olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü uygulamayı uzun süredir kullanan sosyal medya kullanıcıları, yaşanan bu değişikliklerden çok da memnun değil. Yaşanan bu değişikliklerden memnuniyetsizliğini dile getiren isimlerin başında ise Kardashian kardeşler geliyor.

Hem Kim Kardashian hem de kardeşi Kylie Jenner (ki ikisi de en çok takipçisi olan Instagram kullanıcıları arasında yer alıyor) uygulamada yaşanan değişikliklere tepki gösterdi. Kardashian kardeşier, Instagram’ın TikTok’a benzemeye çalışmaktan vazgeçmesi  gerektiğini söyledi.

Sosyal medya fenomenleri olarak etki alanları geniş olan Kardashian kardeşler, Meta’nın kızdırmak istemeyeceği isimlerden. Hatırlarsanız 2018 yılında Kylie Jenner, artık Snapchat kullanmadığını söyleyince, Snapchat’in sahibi olan Snap şirketinin hisseleri bir anda yüzde 8 düşmüştü. O günün pazar değeriyle bu kayıp yaklaşık 1 milyar dolara denk geliyordu. Bu yüzden Kardashian’ları kaybetmek Meta için de ciddi bir kayba sebep olabilir.

Netflix’in The Gray Man filmine devam filmleri geliyor