Facebook’un TikTok’laşması Sürüyor

Facebook video Tiktok

Kendi sosyal medya uygulamalarını TikTok’a benzetmeye çalışan Meta, şimdi de Facebook’un mobil video oynatıcısını TikTok’a benzetti.

TikTok’un özellikle gençler arasında son derece popüler hale gelerek Instagram’ı bile kıskandıracak bir noktaya erişmiş olması, benzer sosyal medya ve video paylaşım uygulamalarını da harekete geçirdi. Özellikle Meta, bir süredir kendi uygulamalarını TikTok’a daha çok benzetmek için önemli değişiklikler yapıyor. Reels videolarının Instagram’da her geçen gün daha önemli hale gelmesi bunun en örneklerinden biri. Ancak TikTok’a daha çok benzemeye çalışan tek Meta uygulaması Instagram değil. Şirket, Facebook’un da belli başlı özelliklerini deyimi yerindeyse TikTok’laştırıyor.

Mobil cihazlardaki video oynatıcısını güncelleyen Facebook, bundan sonra TikTok’taki çok daha benzer, dikey bir video oynatıcısı kullanacak. Bu yeni format özellikle Reels ve Live videolarının yanı sıra uzun süreli videolarda etkili olacak.

Facebook tiktok

Meta, bu yeni video oynatıcısını önümüzdeki birkaç hafta içerisinde ABD ve Kanada’daki kullanıcılara sunacak. Bu yenilenmiş video oynatıcısının diğer pazarlara ulaşması ise birkaç ay alabilir. Öte yandan bu yeni oynatıcı, hem Android hem de iOS’a sunulacak.

TikTok’un Amerika’da yasaklanmasının ciddi ciddi konuşulduğu bu günlerde Meta’nın böyle bir değişiklik yapması manidar. Zira TikTok’un yasaklanması halinde ciddi bir boşluk oluşacak ve bu noktada Facebook ve Instagram gibi rakiplerinin devreye girip TikTok kullanıcılarını çalma fırsatı olacak. Kaldı ki böyle bir şey gerçekleşemese bile bu değişiklik, kullanıcıların Facebook’ta video izleyerek geçirdiği süreyi kayda değer ölçüde arttırabilir.

Xiaomi İkinci Elektrikli Otomobilini Bu Yıl Çıkaracak