TikTok’a bir darbe de Rusya’dan geldi

TikTok sanal gerçeklik çalışmalarını

Daha önce Amerikan’dan ceza yiyen TikTok’a bir darbe de Rusya’dan geldi. Rusya, LBGTİ+ içerikleri sebebiyle şirkete ceza kesti.

Bildiğiniz gibi son dönemde Instagram, Facebook, YouTube gibi dev uygulamalar, TikTok’a daha çok benzemek için çeşitli değişiklikler yapıyor. Tüm bu dev şirketlerin Çinli rakiplerine benzeme çabası boşuna değil. Çünkü TikTok bugün en hızla büyüyen uygulama haline gelmiş durumda.

Çin çıkışlı uygulama özellikle gençler arasında oldukça popüler. Genç kullanıcılar bu uygulamayı Instagram ya da Facebook’tan bile fazla kullanıyor. Ancak uygulamanın bu başarısı spot ışıklarının da uygulamanın üzerine çevrilmesine sebep oluyor. Çin merkezli ByteDance’in sahibi olduğu uygulama, son dönemde özellikle batı ülkelerinde yakından takip ediliyor. Bildiğiniz gibi Amerika’da, uygulamanın topladığı kullanıcı verilerinin Çin’e gitmesi konusunda endişeler dile getiriliyor. ABD, Amerikalıların verilerinin Çin’in eline geçmesinden endişe ederken, Rusya ise uygulamadaki videoların içeriğinden şikayetçi. Sonuç olarak ByteDance, sadece ABD’den değil Rusya’dan da ceza yemekten kurtulamıyor.

TikTok hakkında şok iddia! Bazı hesaplar torpilli

Reuters’in haberine göre Rusya’da bir mahkeme, TikTok’a 3 milyon ruble ceza kesti. Bu da yaklaşık 51 bin dolara denk geliyor. Bunun sebebi ise şirketin, Rusya yönetiminin “LBGTİ+ propagandası” olarak tanımladığı içerikleri silmemesi. Uygulamada LBGTİ+ içerikleri yer aldığı için kesilen bu ceza, meblağ olarak çok yüksek olmasa da şirketin farklı ülkelerde yaşadığı zorlukların bir göstergesi olmasıyla dikkat çekiyor. Öte yandan bu cezaların devamının gelme ihtimali de oldukça yüksek görünüyor. Çünkü Rusya, LBGTİ+ içerikleri konusundaki katı tutumunu sürdürüyor.

Xiaomi 12T ve 12T Pro resmen tanıtıldı