Instagram Reelslar artık Facebook’ta

Instagram Reels

Instagram Reelsları tek bir tuşla Facebook’ta da paylaşma özelliği, artık herkes tarafından kullanılabiliyor.

Instagram ve Facebook’un sahibi olan Meta, son dönemde TikTok’un yakaladığı başarı yüzünden stratejisini değiştirmeye devam ediyor. TikTok’un kısa süreli videolarla yakaladığı başarıyı tekrarlamak için hem Instagram’ı hem de Facebook’u TikTok’a daha çok benzetmeye çalışan, bu amaç doğrultusunda özellikle Reelsları ön plana çıkarmaya devam ediyor.

Kullanıcılardan gelen negatif yorumların ardından Instagram için planlandığı değişiklikleri geri alan Meta, öte yandan Facebook’ta ise önemli değişiklikler yapıyor. Instagram Reelsları Facebook’a da taşımak isteyen şirket, bu amaç doğrultusunda önemli bir adım attı. Bundan sonra isteyen herkes, Instagram Reelsları tek bir tuşla Facebook’ta da paylaşabilecek. Meta’nın bir süredir test ettiği bu özellik, bir süre önce sınırlı sayıda içerik üreticisine sunulmuştu. Ancak artık herkese açık durumda.

Meta, Instagram Reels'e yeni düzenleme araçları ekliyor

Meta, bu iki sosyal medya platformu arasındaki geçişi hızlandıracak olan bu yeni özellik sayesinde içerik yaratıcılarının içeriklerini çok daha geniş bir kitleye ulaştırabileceğini düşünüyor. Instagram’da popüler olup, Facebook’ta pek aktif olmayan içerik üreticileri, bu özellik sayesinde artık çok vakit harcamadan içeriklerini Facebook’taki takipçilerine de sunacak. Ve tabii Reels’ın belki de en önemli faydası olan keşfet sayfasında çıkması da içerik üreticilerine fayda sağlayacak.

Öte yandan “hikayeler” kısmında popüler olan “Add Yours” sticker özelliği de Reelslara geliyor. Hem Instagram hem de Facebook’taki Reelslarda bu özellik bulunacak. Bu özellik, aynı sticker’ı kullanan tüm Reelsların tek bir sayfada toplanmasını sağlıyor.

Microsoft’tan Xbox One itirafı