Instagram artık daha fazla reklam gösterecek

Instagram

Meta, Instagram’da artık daha fazla reklamın yer alacağını açıkladı. Uygulamaya girince ana akışta da reklamlar karşımıza çıkacak.

Bildiğiniz gibi Meta’nın sahibi olduğu Instagram, bugün dünyanın en popüler uygulamalarının başında geliyor. Ancak TikTok’un son dönemdeki yükselişi hem Instagram’ın zirvedeki yerini tehdit ediyor, hem de reklam gelirinin önemli bir bölümünün başka tarafa kaymasına sebep oluyor. Reklam verenler gitgide TikTok’a daha fazla para harcadıkça, TikTok’un geliri daha da artıyor. Öte yandan Meta ise gelirini arttırmakta zorlanıyor. Zaten bu yüzden de Meta uygulamalarını TikTok’a daha çok benzetmek için elinden geleni yapıyor.

Bir yandan uygulamasını TikTok’a daha çok benzetmek için çeşitli değişiklikler yapan Meta, bir yandan da Instagram’dan gelirini arttırmak için reklamların sayısını arttırmaya hazırlanıyor. Meta, bir açıklama yaparak, bundan sonra popüler uygulamasında daha çok reklam gösterileceğini duyurdu. Böylece reklam verenler daha çok alana sahip olacak.

Instagram beklenen özelliği getirdi!

Uygulamada reklamlar hem “keşfet” sayfasında, hem de kullanıcıların akışlarında gösterilecek. Ayrıca uygulamada en çok zaman geçirilen bölüm olan Reels bölümünde de reklamlar karşımıza çıkacak.

Uygulamada daha fazla reklam olmasının Meta’nın reklam gelirini kayda değer ölçüde arttıracağına şüphe yok. Ancak akıllardaki asıl soru, reklamlardaki bu artışın kullanıcı nezdinde nasıl karşılık bulacağı. Reklamların sayısı rahatsız edici seviyeye ulaşırsa, bu durum halihazırda TikTok kullanan sosyal medya kullanıcılarının iyiden iyiye TikTok’a geçmesine sebep olabilir ki bu da Meta’nın isteyeceği son şey olacaktır. Meta’nın yeni reklam stratejisiyle kullanıcıları rahatsız etmeyecek bir denge tutturup tutturamayacağını bekleyip göreceğiz.

Yeni bir The Witcher oyun üçlemesi geliyor