Instagram, TikTok Duet tarzı işbirliklerini Reels’e getiriyor

Facebook, çocuklar için bir Instagram sürümü test ediyor

Instagram kısa biçimli video bölümü Reels daha fazla TikTok’a benzeyecek. Yeni Remix özelliği, TikTok’un Duet özelliğine çok benziyor. Yanında kendi videonuzu paylaşarak başka bir kullanıcının videosuyla etkileşim kurabilirsiniz.

Instagram, TikTok Duet tarzı işbirliklerini Reels'e getiriyor

Sosyal medya platformları birbirini geçmek için farklı özellikler geliştirmeye devam ediyor. Instagram’ın Düet özelliği de bu özelliklerden biri. Platformda başka birinin videosunu yeniden düzenlemek için menü simgesine dokunmanız gerekecek. Böylece Instagram uygulamasında yeni bir video kaydedebilir veya kamera rulonuzdan önceden kaydedilmiş bir video yükleyebilirsiniz. Ses, efektler ve oynatma hızı dahil olmak üzere bazı düzenleme seçenekleri de mevcut. Özellik, yeni Reel yüklemelerinde varsayılan olarak etkin. Her gönderideki menüden daha eski videolar için özellikleri açabilirsiniz. Etkinlik sekmesi aracılığıyla diğer kullanıcıların reels remikslerini görebileceksiniz. Diğer videolardan yaptığınız remiksler, profilinizin Reels bölümünde açılacak. Özelik ilgi çekecektir.

https://twitter.com/instagram?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1377307700678156295%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.engadget.com%2Finstagram-reels-remix-tiktok-duet-190201529.html

Duet özelliği, TikTok’un bu kadar büyük bir platforma dönüşmesinin temel nedenlerinden biriydi. İnsanlar, diğer kullanıcıların şarkılarına armoniler eklemenin yanı sıra, dans yarışmalarına katılmak ve tepki videolarını paylaşmak için düetleri kullandılar. Instagramın da platformuna böyle bir özellik eklemesi platforma olan mevcut ilgili artıracaktır. Yine de bu konuda Tiktok’un başarısını geçer mi bilinmez ancak Instagram en popüler sosyal medya platformu olmak için elinden geleni yapıyor. Liderlik konusunda bayrak hangi platformda olacak bekleyip zamanla göreceğiz.

YouTube, video beğenmeme sayılarını bazı kullanıcılara göstermeyecek