James Webb teleskobu yeni görseller yakaladı!

James Webb teleskobu yeni görseller yakaladı!

James Webb Teleskobu, faaliyete geçtiğinden beri geçmişte yalnızca zayıf bir şekilde görüntülenen gök cisimlerinin daha net görüntülerini sağlıyor. Şimdi ise yeni görseller geldi. İşte detaylar.

Uzay her zaman en çok merak ettiğimiz konulardan biri oldu. Şimdi ise yeni görseller ile daha fazla fikre sahibiz. İlk fotoğrafı, evrenin bugüne kadarki “en derin” görüntüsünü gösterdi. Ardından Yaratılış Sütunları’nın benzeri görülmemiş bir fotoğrafı ve Neptün’ün halkalarının en net görüntülerini yakaladı. Şimdi ise en son görüntüler, L1527 kara bulutu içindeki çok genç bir protoyıldızın bir zamanlar saklı olan özelliklerini ortaya çıkarıyor ve bize yıldızların nasıl oluştuğunu ve güneşimiz gibi bir şeye dönüştüğünü gösteriyor.

James Webb teleskobu yeni görseller yakaladı!

Yukarıdaki fotoğraf, mavi ve turuncu renkte parıldayan kum saati benzeri bir figürü gösteriyor. Bu, yalnızca kızılötesi ışıkta görülebilir ve James Webb’in Yakın Kızılötesi Kamerası (NIRCam) kullanılarak yakalandı. Yıldızlar, yerçekimi tarafından emilirken merkezin etrafında dönen çok büyük miktarlarda gaz ve toz toplayarak oluşuyor. Bu da, genç yıldızı çevreleyen bir malzeme birikimi oluşturuyor.

NASA, renklerin kara bulut ile James Webb arasındaki toz katmanlarını temsil ettiğini söylüyor. En ince toz tabakasına sahip alanlar mavi olarak görünüyor. Turuncu alanlar, daha az mavi ışık kaçabildiğinden, en kalın toz tabakasına sahip yerleri temsil ediyor. NASA, 100.000 yıllık protostarın yıldız oluşumunun en erken aşamasında olduğunu söylüyor.

iPhone 15 USB Type-C ile geliyor! Hayaldi gerçek oldu!