Twitter, DM’ler uçtan uca şifreleme alacak!

Twitter platformunda ülkenin büyük şehirlerini ararsanız, Çin'de büyüyen protestolarla ilgili haberleri bulmakta pek başarılı olamazsınız. Zira şirket haberleri gizliyor. İşte detaylar.

En hafif deyimiyle, Elon Musk’ın kaotik yönetimi altındaki Twitter platformunda işler tam olarak yolunda gitmiyor. İşte tüm detaylar.

Twitter bünyesinde her şey çok karışık olsa da şirket birkaç güncelleme üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Bunlardan biri, Blue “doğrulama” felaketini kurtarma girişimi olacak. Üzerinde çalışılan bir başka proje de doğrudan mesajlar için uçtan uca şifreleme. Araştırmacı Jane Manchun Wong tarafından tespit edildiği üzere, Twitter’ın Android uygulaması, E2EE’nin DM’ler için yolda olduğunu belirten bir kod içeriyor. Musk, Wong’un tweet’ine göz kırpan bir emoji ile yanıt vererek söylentileri iyice körükledi. E2EE’nin gerçekten de doğrudan mesajlar için geliştirilmekte olduğunun güçlü bir göstergesi artk var diyebiliriz.

Twitter, DM'ler uçtan uca şifreleme alacak!

Onay için platform ile iletişime geçildi, ancak Musk iletişim ekibine yanıt vermedi. Musk, Nisan ayında platformy satın almak için resmi bir teklifte bulunduktan kısa bir süre sonra, “Twitter DM’lerinin Signal gibi uçtan uca şifrelemeye sahip olması gerekir, böylece hiç kimse mesajlarınızı gözetleyemez veya mesajlarınızı hackleyemez” diye belirtmişti, bu nedenle E2EE açıkça beklenen bir özelikti. Bu, Twitter’ın doğrudan mesajlar için E2EE’ye ilk kez yönelmesi de olmayacak. Şirket, şifreli mesajlaşmayı 2018’de test etti, ancak özelliğin bu sürümü gün ışığını görmedi. Son dönemlerde gizlilik ve güvenlik gibi özelliklerin öneminin artmasıyla uçtan uca şifreli mesajlaşma da fazlasıyla önemli bir konu haline geldi.

iPhone 15 USB Type-C ile geliyor! Hayaldi gerçek oldu!