AirPods Pro, işitme cihazı olarak kullanılabilir!

1151

Apple AirPods Pro işitme cihazlarıyla ilgili ilginç bir işlevsellik ortaya çıkardı. Yapılan çalışmalarda şirketin gerçekten kablosuz kulaklıklarının işitme cihazlarına göre daha ucuz bir alternatif olarak hizmete su

AirPods Pro ile ilgili ortaya çıkan raporlarda bu cihazın ve bazı Beats kulaklıklarındaki “Canlı Dinleme” işlevine odaklanıyor. Farkında olmayanlar için, Apple markalı kulaklıklardaki bu özellik temel olarak iPhone’unuzun bir mikrofon görevi görmesini sağlar ve ardından gelişmiş sesi kullanıcının AirPods kulaklıklarına iletir. Bu özelliğin, işitme kaybı sorunu yaşayan ve işitme cihazına ihtiyaç duyan kişilere yardımcı olmak için kullanılabildiğini hatırlatmakta fayda var.

AirPods Pro

Şu anda, işitme cihazları yalnızca ABD’de 1.000 ABD Doları ile 10.000 ABD Doları arasında değişebilir. Ancak Taipei Veterans General Hospital’daki araştırmacılar, Apple’ın AirPods Pro modelinin, gerçek işitme cihazlarına kıyasla şaşırtıcı bir şekilde uygun fiyatlı bir işitme cihazı olarak işe yaradığını keşfetti. Araştırmada araştırmacılar, iPhone XS Max ile eşleştirilen 2. Nesil AirPods ve birinci nesil AirPods Pro’yu kullanıyor.

Duyulabilir cihazlar, hem 10.000 ABD Dolarına mal olan birinci sınıf OTICON Opn 1 hem de Bernafon’un 1.500 $’lık MD1 işitme cihazı ile yeniden yarıştı. Farklı derecelerde işitme kaybına sahip 21 katılımcıyla yapılan sonuçlar, AirPods Pro’nun işitme cihazları listesinde de üst sıralarda yer aldığını ortaya koydu. İki özel işitme cihazı cihazı arasındaki sıralama. Ancak bir işitme cihazı alternatifi işlevi görse de, yalnızca geçici bir çözüm olduğunu söylemek gerekir.

Realme, yeni Buds Air 3S TWS kulaklıklarını tanıtmaya hazırlanıyor