iQOO Z9’un Çıkış Tarihi Belli Oldu

iQOO Z9 Turbo

iQOO, sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı afişle, merakla beklenen iQOO Z9’un tanıtım tarihini resmi olarak açıkladı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. iQOO Neo9’un global lansmanını kısa süre önce gerçekleştiren şirket, şimdi de dikkatini Z serisine çevirdi. Z serisinin en yeni üyesi iQOO Z9, çok yakında kullanıcılarla buluşacak. Çinli telefon üreticisi, bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden Z9’un tanıtım tarihini resmi olarak açıkladı. Şirketin sosyal medya hesaplarından paylaşılan afişe göre iQOO Z9’un lansmanı 12 Mart’ta gerçekleşecek.

iQOO yeni telefonunu 12 Mart’ta tanıtacak olsa da telefonun özellikleri daha şimdiden netlik kazanmış oldu. Çünkü Amazon’un geçtiğimiz günlerde telefonun satış sayfasını yayına alması, tüm detayların ortaya saçılmasını sağladı.

Android 14 tabanlı Funtouch OS 14 işletim sistemini kullanan telefon, MediaTek’in Dimensity 7200 yonga setinden güç alıyor. Geçtiğimiz günlerde Geekbench veri tabanında ortaya çıkan bu bilgi, Amazon tarafından doğrulanmış oldu. Telefonda bu yonga setine 8 GB RAM eşlik ediyor. Amazon’da yer alan bilgiler sayesinde netlik kazanan bir diğer detay da, telefonun arka kamerasının ana lensinin 50 megapiksellik Sony IMX882 olacağı.

Telefonun ekrana ve batarya özellikleri Amazon sayfasında yer almıyordu ama daha önce gelen bilgiler iQOO Z9’un 1.5K çözünürlükte OLED bir ekrana sahip olacağını ve 6000 mAh’lık bir bataryayla geleceğini gösteriyor.

iQOO Z9

Merakla Beklenen Samsung Galaxy Ring Tanıtıldı