GeForce Now’da Reklamlı Dönem Başlıyor

GeForce Now

Bulut oyun servisi GeForce Now’a da reklamlar geliyor. Ücretsiz paketi kullanan oyunculara, 5 Mart’tan itibaren reklam gösterilmeye başlanacak.

Oyun severlerin bir konsola ya da güçlü bir PC’ye sahip olmadan en yeni oyunları bile internet üzerinden oynamasına imkan sağlayan bulut tabanlı oyun servisleri, bugün oyun dünyasının önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Bu konuda ön plana çıkan platform ise Nvidia’nın bulut oyun servisi GeForce Now. Xbox Game Pass ortaklığı sayesinde daha da popüler hale gelen GeForce Now, kullanıcı sayısını her geçen gün biraz daha arttırıyor. Ancak platforma olan ilginin artması, kullanıcıların çok da hoşnut kalmayacağı belli başlı uygulamaları da beraberinde getiriyor. Bunlardan biri son dönemde dijital platformlarda daha çok görmeye başladığımız reklamlar. Ne yazık ki GeForce Now’da da reklamlı dönem başlıyor.

GeForce Now 2

Nvidia, oyunseverlerin bulut oyun servisini denemesi için sunulan ücretsiz deneme paketinin bundan sonra reklamlı olacağını açıkladı. Bu ücretsiz paketi kullanan oyunseverler, 5 Mart’tan itibaren reklam görmeye başlayacaklar. Neyse ki bu reklamlar oyun deneyimini yarıda kesmeyecek. Reklamlar, oyuncular oyuna girmeyi beklerken gösterilecek. Bildiğiniz gibi bazı oyunlara girmek için sıra beklemek gerekebiliyor. İşte bu gibi durumlarda, iki dakikaya kadar reklamlar gösterilebilecek.

Platforma paralı bir şekilde abone olanlar ise reklamsız deneyimlerini sürdürecekler. En azından şimdilik. Ancak son dönemde Netflix ve Amazon Prime Video’da da şahit olduğumuz üzere bu reklam uygulamaları zamanla paralı abonelik paketlerine de yayılabilir. Ancak en azından şu anlık böyle bir açıklama yapılmadı.

Merakla Beklenen Samsung Galaxy Ring Tanıtıldı