Apple Yapay Zeka Sunucu İşlemcisi Tasarladı

Apple

Apple hakkındaki söylentiler bitmiyor. Çin’in sosyal medyası Weibo’da teknoloji devinin yapay zeka için özel bir işlemci tasarladığı ileri sürüldü. Detaylara birlikte bakalım…

Son birkaç gündür A18 Pro ve M4 yongaları hakkında bazı rivayetler gündeme gelmişti. Şimdi dedikodular arasına yapay zeka sunucu işlemcisi katıldı. Weibo’da Phone Chip Expert nickli kullanıcının ileri sürdüğüne göre Apple, kendi yapay zeka sunucu işlemcisini geliştiriyor. Bu işlemci 2025’in 2. yarısında seri üretime girecek. TSMC’nin 3 nm süreciyle üretilecek. İlginç bir durum var, çünkü geçtiğimiz sene ortalarında tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan bir raporda Apple’ın planları arasında yapay zeka işlemcisi olduğu iddia edilmişti. Fakat bu dedikodunun devamı gelmediğinden bir daha konuşulmadı. Weibo’daki kaynağın söyledikleriyle birlikte işler değişmiş durumda.

Apple

Yapay zeka özelliklerinin çoğu iPhone ve diğer cihazlar üzerinde çalıştırılacak olsa bile, bir veri merkezine aktarılması gereken yoğun işlemler olabilir. Apple’ın bunu mümkün olduğu kadar hızlı ve iyi hale getirmek için farklı teknolojileri kullanması mantıklı. Yapay zeka sunucuları da bu noktada devreye giriyor. Ming-Chi Kuo ve Jeff Pu gibi tedarik zinciri analistleri teknoloji devinin yapay zeka sunucuları satın aldığını, kendi sunucuları için hazırlıklar yaptığını söylemişti. Phone Chip Expert’in yapay zeka sunucu işlemcisi de Kuo ve Pu’nun raporlarını onaylıyor.

Apple’ın yapay zeka konusunda neler yaptığını ise WWDC’de öğreneceğiz. Şirketin açıklamasına göre WWDC 2024, 10 – 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 10 Haziran Pazartesi günü yapılacak özel açılış konuşmasıyla birlikte Dünya Geliştiriciler Konferansı da başlayacak. Cupertino merkezli firma artık bir klasik olarak yeni işletim sistemlerini tanıtacak. Etkinlikte iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11, visionOS 2 ve tvOS 18’i göreceğiz.

SK Hynix Samsung’a Çalım Atmaya Hazırlanıyor