iPhone 15 Pro’lardaki bir özellik iPhone SE 4’te de olacak

123 31

Paylaştığı sızıntılarla tanınan Twitter kullanıcısı Unknownz21, iPhone SE 4’ün muhtemel özelliklerini açıkladı. Unknownz21’e göre ilk defa iPhone 15 Pro’larda yer alacak bir özellik daha sonra iPhone SE 4’te kullanılacak. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

Unknownz21 yeni Tweet mesajında iPhone SE 4‘ün tasarım olarak iPhone 14’ü temel alacağını vurguladı. Kaynak telefonda USB-C bağlantısı, tek arka kamera ve Face ID’nin olacağını ileri sürdü.

Unknownz21’e göre yeni iPhone SE’de, ilk defa iPhone 15 Pro’larda kullanılacak olan çok işlevli düğme de bulunacak. Aksiyon düğmesi de denilen bu tuşun, iPhone 15 Pro’larda sessize alma/titreşim anahtarının yerine geleceği iddia ediliyor. Bu tuşa fotoğraf çekmek, flaş ışığını yakmak, çeviri yapmak vs… gibi farklı farklı işlevler atanabilecek. Mark Gurman, Ming-Chi Kuo gibi güvenilir kaynaklar da yeni Pro modellerindeki bu düğmeden birkaç kere söz etmişti. Eğer Unknownz21’in dediği doğruysa, 4. nesil iPhone SE’de büyük yenilik olabilir.

iphone se 4

iPhone SE 4’ün Apple’ın özel 5G modemini içeren ilk cihazlardan biri olacağı ileri sürülüyor. Fakat eski tarihli bir raporda Apple’ın kendi tasarımı olan 5G modem çipinde istediği performansı elde edemediği ve şirketin yeni iPhone SE’yi bu çiple çıkarmak istediği için telefonu da ileri tarihe ertelediği iddia edilmişti. Zaten telefonun 2025’ten önce gelmeyeceği söyleniyor.

Yeni iPhone SE’de OLED ekran kullanılacak. Bu konuda birçok farklı spekülasyon gündeme geldi. Geçen gün ITHome haber paylaşmıştı. ITHome’a göre Çinli ekran üreticileri iPhone SE 4‘ün OLED panel siparişlerini almaya çalışıyor. Bu üreticiler arasında BOE, Tianma gibi isimler var. BOE uzun zamandır düşük maliyetli OLED panel üzerinde çalışıyordu ve bu paneli iPhone SE 4’te kullanmayı planlıyordu.

Yılan videosu sosyal medyada viral oldu!