Apple Watch X yeni kordon sistemiyle satışa çıkabilir

123 30

Apple Watch X hakkında şimdiye kadar birçok dedikodu ortaya çıktı. Farklı kaynaklardan gelen söylentilerde saatin yeni tasarımla gelebileceği ileri sürülmüştü. Gazeteci Mark Gurman, Apple Watch X hakkında yepyeni bir rapor paylaştı. Bu rapor hem eski iddiaların bazılarını doğruluyor hem de taze detaylar içeriyor.

Apple’la yakınlığıyle bilinen ve güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman, Apple Watch’un 10. yılı nedeniyle yeni saatin isminin ‘Apple Watch X‘ olduğunu belirtti. İddialarda da yıllardır bu isimle geçiyor. Orijinal Apple Watch, 2014’te tanıtıldı ve 2015’te piyasaya sürüldü. Gurman, bu yüzden de Watch X’in 2024’te mi yoksa 2025’te mi çıkacağınden pek emin değil. Weibo’dan bir kaynak yeni akıllı saatin bazı sorunlardan dolayı 2025’te geleceğini söylemişti. Başka kaynaklarda çıkış tarihi 2024 olarak geçiyordu. Yine birbirinin tam tersi söylentiler var.

Mark Gurman’a göre Apple Watch X daha ince kasaya sahip olacak. Yeni cihaz manyetik kordon takma sistemiyle gelebilir. Gurman, yeni Apple Watch modelleri üzerinde çalışan insanlardan bilgiler aldığını söyledi. Söz konusu kişiler mevcut kordon sisteminin daha büyük piller ve bileşenler için yer kapladığını ve Apple’ın da bu sorunu aşmak için yeni çözümler araştırdığını belirtti. Fakat manyetik kordon sisteminin Apple Watch X için hazır olup olmayacağı tam belli değil. Apple Watch’larda ilk modelden beri kordonların takılıp çıkarılması hiç değişmedi ve hep aynı kaldı.

Apple Watch X

Diğer yandan Apple Watch X, microLED ekran teknolojisini kullanan ilk cihaz olabilir ve ayrıca kan şekerini de ölçebilir. Bu iki özellik uzun zamandır Watch X’le anılıyor.

Mark Gurman raporun devamında Apple Watch Series 9’a değindi. Ünlü gazeteci Series 9’u ürün tarihindeki en küçük yenilemeye sahip cihaz olarak tanımladı. Series 9’da göze çarpan önemli yenilik S9 işlemcisi olacak. Bu işlemci yeni saatin Series 8’e göre daha yüksek performansa sahip olmasını sağlayacak. Series 9’da yeni yonga dışında neredeyse her şey Series 8’le aynı olacak. Saate güç verecek olan S9 çipinin A15 yongasını temel aldığı söyleniyor.

Apple Watch Series 9’daki yenilik olayı Apple’ın bir taktiği. iPad de yıllık olarak yenilenmişti ve sonra bu yenileme döngüsü 18 aya çıktı. Aynı durum Apple Watch için de geçerli görünüyor.

Xiaomi yeni katlanabilir telefonu ile dikkat çekecek