iPhone 15 Pro’larda mavi renk seçeneği olacak

Apple, iPhone cihazlara özel sunduğu uygulamayı geliştiriyor

Kısa süre önce iPhone 15 Pro Max hakkında yayınlanan bir raporda, telefonun yeni bir renk seçeneğiyle geleceği iddia edilmişti. İşte bu söylentiyi doğrulayan başka bir gelişme yaşandı. Sızıntılarla tanınan bir kaynak, iPhone 15 Pro’larda mavi renk seçeneğinin olacağını belirtti. İşte detaylar…

Yeni nesil iPhone’lar ve Vision Pro hakkında doğru bilgiler paylaşan Twitter kullanıcısı Unknownz21, iPhone 15 modellerinin koyu mavi renkle satışa sunulacağını belirtti. Pro ve Pro Max’in titanyumdan üretilecek. Pro modelleri Apple’ın geçmişte kullandığı paslanmaz çelikten farklı olarak fırçalanmış bir yüzeye sahip olacak. Mavi renk de fırçalanmış yüzeyi ve titanyum malzemeyi tamamlamak, vurgulamak için koyu renkte olacak. Biraz griye benzeyecek. MacRumors sitesi koyu mavi renkli iPhone 15 Pro’ların nasıl görüneceği ortaya koyan tasarımlar hazırladı ve paylaştı.

iphone 15 pro

Eski söylentilerde Pro ve Pro Max’te koyu kırmızı rengin de olacağı iddia edilmişti, fakat Unknownz21 koyu kırmızı hakkında herhangi bir işaret görmediğini açıkladı. Koyu mavi renk iPhone 15 Pro’ların prototip modellerinde de kullanıldı, bu yüzden koyu maviyi büyük ihtimalle göreceğiz. Apple, yeni titanyum malzeme üzerinde test için PVD kaplama kullandı.

iphone 15 pro

Dedikodulara göre iPhone 15 Pro Max ve Pro arasında önemli kamera farkı olacak. Pro Max’in periskop kamerayla gelmesi bekleniyor. Bu kamera önceki modellerinden hepsinden çok daha iyi yakınlaştırma yeteneğine sahip. Periskop kameralar, optik yakınlaştırma özelliğini artırmak için bir prizma ve bir dizi lens içerir. Bu kameralar kullanıldığı cihazda da kalınlığı artırmaz ve avantaj sağlar.

iphone 15 pro

Yakın zamanda paylaşılan bir rapora göre iPhone 15 Pro Max isim değişikliği geçirip, iPhone 15 Ultra adıyla çıkabilir. Ultra modeli dedikoduları daha önce iPhone 16 serisiyle birlikte gündeme geldi. Geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya atılan bir iddiada iPhone 16 Ultra’nın gelebileceği ileri sürülmüştü. Söylentide Ultra modelinin uzun zamandır şirketin gündeminde olduğu belirtiliyordu. Mark Gurman da, iPhone 16 Ultra’nın çıkabileceğini iddia etmişti. Gurman, Ultra’nın Pro modelleri dışında satılmayacağını, Pro Max’in yerini alabileceğini belirtmişti.

iphone 15 pro

Honor 90 serisinin global lansmanı gerçekleşti