iPhone 15 serisinde aslında Lightning bağlantısı olacaktı

iphone 15

Sızıntılarla ünlü kaynak Unknownz21’e göre Apple, en başta Lightning portuna sahip iPhone 15 modeli geliştirdi. Fakat teknoloji devi planlarını USB-C lehine değiştirdi ve Lightning modelini rafa kaldırdı.

Aylardır iPhone 15 serisinde USB-C mi yoksa Lightning portu mu olacak tartışmaları yaşandı. Hatta birbirinin tersi yönünde olan iddialar bile ortaya ileri sürüldü. Fakat son dönemde çıkan raporlar ve Apple’la ilgili sağlam sicile sahip bazı kaynaklar, yeni iPhone’larda USB-C’nin olacağını üstüne basa basa söylüyor. iPhone ve Apple’ın diğer cihazlarıyla ilgili sızıntılar paylaşan Twitter kullanıcısı Unknownz21, yeni iPhone’larda USB-C’nin kulllanıldığını ortaya koyan geliştirme hikayesi paylaştı.

Kaynağın söylediklerine göre Lightning bağlantılı iPhone 15 geliştirilmiş. Fakat Apple, USB-C ile donatılmış iPhone 15 modellerini 2022 Ocak ayında test etmeye başlamış ve Lightning’li model iptal edilmiş. 2022 Mart ayından itibaren tüm tasarımlar USB-C’ye odaklanmış. USB-C bağlantısı iPhone için bir ilk olacak. Apple, USB-C’yi 2015’ten beri Mac’lerde, 2018’den itibaren de iPad’lerde kullanıyor.

iphone 15

Bu sene çıkacak tüm iPhone modellerinde Dynamic Island yer alacak. Standart model ve Plus modeli, Dynamic Island’a sahip olsa da ekran yenileme hızı 60 Hz’de kalacak. Pro modellerinde Always-on Display özelliği ve daha yüksek ekran yenileme hızı olacak. Alt ve üst modeller arasındaki en belirgin farklı özelliklerden biri işlemci olacak. Raporlananlara göre Pro modellerinde A17 Bionic yer alırken, standart modellerde A16 Bionic kullanılacak.

iPhone 15 Pro ve Pro Max’in paslanmaz çelik yerine titanyum çerçevelere sahip olacağı belirtiliyor. Bu yenilik üst modelleri daha dayanıklı ve daha hafif hale getirecek.

Diablo 4’ten beklenen haber geldi