iPhone 17 Pro’ların RAM Kapasitesi Belli Oldu

iphone 15

Analist Jeff Pu yeni raporunda iPhone 17 Pro’lar hakkında bomba iddialarda bulundu. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

iPhone 17’lerle ilgili söylentilerde resmen çılgınlık yaşanıyor. Bu dedikoduların kaynağı ise Apple hakkında tutarlı bilgiler paylaşan ve tedarik zincirinde bağlantıları olan analist Jeff Pu. Gelelim esas konumuza, Pu’ya göre iPhone 17 Pro ve Pro Max’te 12 GB RAM olacak. Bir karşılaştırma yapacak olursak iPhone 15 Pro’larda 8 GB RAM yer alıyor. iPhone 16 Pro’larda da RAM miktarının 8 GB olması bekleniyor. 4 GB’lık artış performansın çok daha iyi olmasını sağlayacaktır.

iphone 17 pro

iPhone 17 serisi için iddia edilen RAM kapasiteleri şu şekilde:

  • iPhone 17: 8 GB
  • iPhone 17 Slim: 8 GB
  • iPhone 17 Pro: 12 GB
  • iPhone 17 Pro Max: 12 GB

Jeff Pu ayrıca 17 Pro Max’in daha küçük Dynamic Island’a sahip olacağını da iddia etti. Dynamic Island’ın boyutlarındaki değişim ise Face ID’de kullanılacak olan küçük metalens sayesinde gerçekleşecek. Eğer Pu’nun dedikleri doğru çıkarsa Dynamic Island, iPhone 14 Pro’dan bu yana ilk defa değişecek.

Bilindiği üzere tetraprizma kamera şu anda sadece iPhone 15 Pro Max’te kullanılıyor. Ancak isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan bir rapora göre tetraprizma kamera iPhone 17 serisinde standart modellerde de yer alacak.

Apple 2025’te iPhone 17 Slim’i Piyasaya Sürecek