iPhone 16 Pro Max en büyük ekrana sahip iPhone olacak

Apple, iPhone cihazlara özel sunduğu uygulamayı geliştiriyor

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in daha büyük ekranla geleceği söyleniyor. Bu iddia ilk olarak ekran analisti Ross Young tarafından ileri sürülmüştü. Şimdi de Young’ı haklı çıkaran bir sızıntı gerçekleşti.

Apple konusunda sağlam bir sicili olan ekran analisti Ross Young, iPhone 16 Pro’nun 6.3 inç, iPhone 16 Pro Max‘in de 6.9 inç’lik ekrana sahip olacağını söyledi. Ünlü sızıntı kaynaklarından biri olan Unknownz21 nickli Twitter kullanıcısı da Ross Young’ı onaylayan bilgiler paylaştı. Şimdi de elimizde iPhone 16 Pro Max’e ait olduğu öne sürülen ve önceki iddiaları doğrulayan başka bir sızıntı var.

9to5Mac sitesi tarafından iPhone 16 Pro Max’in ne kadar büyük bir ekrana sahip olacağını gösteren görseller paylaşıldı. İddia edilene göre bu görseller iPhone 16 Pro Max’in bilgisayar destekli tasarımına (CAD) dayanıyor. Sızıntının asıl kaynağı ise Sonny Dickson. Kendisi yıllardır iPhone ve diğer Apple cihazları hakkında sızıntı görseller, bilgiler paylaşan ünlü biri.

iPhone 16 Pro Max

iPhone 15 Pro Max’le karşılaştırma yapılmış. iPhone 15 serisinde ekran boyutlarında değişiklik olması beklenmiyor. CAD temelli görsellere göre iPhone 16 Pro Max dikey boyutta daha fazla büyüyecek görünüyor. Yatay boyutta ise çok az büyüme olacak.

iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 ailesinin çıkmasına 1 yıldan fazla süre var. Her ne kadar Sonny Dickson’ın sağlam sızıntı geçmişi olsa da, telefonlarda 1 yıl içinde her şey değişebilir. iPhone 16 serisi 4 yerine 5 model içerebilir. iPhone 16 Ultra adında başka bir modelden daha söz ediliyor. Bazı kaynaklara göre Pro Max’in yeni adı Ultra olacak. Bazı kaynaklara göreyse Ultra farklı bir telefon olacak ve en üst düzey model olarak piyasaya sürülecek. Bu söylenenlerin ne kadar doğru olduğunu bekleyip göreceğiz.

Güncelleme sonrası bazı Apple Watch’larda sorun yaşandı