İddia: Ekran altı Touch ID için yeni tarih verildi

123 2

Apple, iPhone X’le birlikte Touch ID’den Face ID’ye geçiş yaptı. Artık yüz tanıma sistemi olan Face ID standart hale geldi. Touch ID’nin geri döneceğine dair iddialar gündeme gelse de bir türlü beklenen olmadı. Yeni bir rapora göreyse biraz daha beklemek gerekecek.

Güney Kore’den gelen iddialara göre Apple, ekran altı Touch ID‘yi geliştirmeye devam ediyor. Fakat istediği verime ve performans ulaşmış değil. Rapor Cupertino’lu şirketin zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve ekran altı Touch ID’nin en erken 2025’te çıkabileceğini ileri sürüyor. Belki iPhone 17’de bu teknolojiyi görebiliriz. Geçtiğimiz Mart ayında Güney Koreli Naver blogunda ekran altı parmak izi teknolojisinin 2 ya da 3 yıl içinde iPhone’lara geleceği iddia edilmişti. Yeni rapor Naver’in iddiasını da destekliyor.

touch id

Kısa süre önce ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan bir patent, Apple’ın olası Touch ID planlarını da ortaya koydu. Patente göre Apple, yeni Beamforming teknolojisini kullanarak parmak izi tanımayı gelecek iPhone modellerinde ve Apple Watch’lara entegre edip kullanabilir. Patent açıklamasına göre parmak izi teknolojisi cihazların ekranlarında, yan kısımlarında, düğmelerinde yer alabilir. Düz ya da kavisli yüzeyde de kullanılabilir. Açıklamada yer alanlara bakarsak yeni teknoloji kullanıcı girişini yani parmak izini daha iyi şekilde iletiyor ve aradaki bağlantıyı iyileştiriyor.

Patent içeriğinde parmak izi teknolojisinin ekranın sadece tamamında değil, ekranın altında veya başka bir noktasında, telefonun yan kısmında kullanılabileceği belirtilmiş. Parmak izi tanıma teknolojisinin birçok farklı düzenlemeyle cihaz üzerinde yer alabileceği ifade edilmiş.

Nvidia’da rüzgar tersine döndü