iPhone kilit ekranı nasıl özelleştirilir?

iPhone fiyatlarında artış

iOS 16’nın servis edilmesiyle birlikte tüm gözlerin bir kez daha üzerine çevrildiği iPhone’lar, aslında yeni sürümle birlikte birçok ilginç özelliğe kavuştu.

iPhone kilit ekranı nasıl özelleştirilir? Apple, Haziran ayının başlarında tanıttığı iOS 16 işletim sistemi sürümünü, nihayet geçtiğimiz gün tüm dünya genelinde kullanıma sundu. Bugüne kadar iOS 16 hakkında çoğu geliştiricilerden olmak üzere pek çok bilgi almamıza rağmen, yeni işletim sistemi hakkında bugünden sonra çok daha fazla bilgi geleceği kesin. Özellikle de karıştırmayı ve keşfetmeyi seven iPhone kullanıcılarına bu konuda bir hayli fazla iş düşüyor.

iPhone

Ancak eğer telefonunuzu temel özellikleriyle kullanmayı seviyor ve çok fazla değişiklikten hoşlanmayıp birkaç ufak dokunuş yeterli diyorsanız, iOS 16 ile birlikte geliştirilen kilit ekranı tasarımı özelliği çok hoşunuza gidecektir. Apple ilk defa iOS 14 sürümüyle birlikte kilit ekranına widget ekleme özelliğini kullanıma sunmuştu.

iOS 16, iPhone'larda Face ID ayarlarını değiştirdi

iPhone kilit ekranı nasıl özelleştirilir?

İşte aradan geçen iki yılın sonunda, Amerikalı teknoloji devi bu özelliğini bir kez daha elden geçirdi ve iOS 16 ile birlikte kilit ekranını ve bu alana eklenen widget’ları çok daha fazla geliştirdi.

iOS 16 iPhone'lar için yeni bir özellik getirecek

Yeni widget’ların bir kısmı göze hitap eden uygulamalardan oluşurken bir kısmının ise günlük hayatınızı kolaylaştıracak pratik unsurlar olduklarını ifade edelim. Bu widgetlara ilişkin kişiselleştirmeleri yapabilmek ise son derece kolay. Bunun için kilit ekranına basılı tutmanızla birlikte çıkan özelleştir butonuna tıklamanız yeterli.

Ayrıca herhangi bir widget’a basılı tuttuğunuz zamanda yine bu ekranda kullanabileceğiniz bütün widget’ları görebilir ve buradan renk, font, stil gibi birçok seçenek üzerinden kilit ekranınızı kendi tercihlerinize göre kişiselleştirebilirsiniz.

The Witcher dizisinin 4. ve 5. sezonu birlikte çekilecek