Poco’dan üst seviye telefonlar: Poco F4 ve Poco X4 GT

gh trht

#İŞBİRLİĞİ

Xiaomi’nin uygun fiyata üst seviye özellikler sunma amacıyla hayata geçirdiği Poco markası, yakın zamanda dikkat çekici iki modeli daha teknoloji severlerin beğenisine sundu: Poco F4 ve X4 GT. İki cihazın da önemli özellikleri var. Şimdi isterseniz detaylara birlikte göz atalım.

Poco F4, 14 bin liralık satış fiyatı etiketine sahip. 6.67 inç değerde Amoled ekranı bulunan telefon, 7nm olarak üretilen Snapdragon 870 işlemcisine sahip.

Poco X4 GT ise, 13 bin TL satış fiyatı etiketine sahip. 144Hz tazeleme değeri sunabilen ekranı ve 67w hızlı şarj özelliği gibi detayları var. Tabii dahası da var.

Önce ekran detaylarına göz atalım…

Poco F4, 6.67 inç ekrana sahip. Amoled ekran teknolojisi tercih edilmiş ve FHD+ çözünürlük sunuyor. Ürün, hem iç hem de dış mekân kullanımlarında yeterli belirginlik sunabiliyor. Ekranda aynı zamanda Dolby Vision ve HDR 10+ gibi görüntüleme teknolojileri de var. Böylelikle hem canlı renkler hem de akıcı detaylarla karşılaşmak mümkün oluyor.

Poco X4 GT ise, 6.6 inç DynamicSwitch ekrana sahip. FHD+ çözünürlüklü bu ekran, 144Hz tazeleme değeriyle ön plana çıkıyor. Bu sayede özellikle oyunlarda daha akıcı detaylar mümkün. Ek olarak, bu ekranda da Dolby Vision ve HDR 10 teknolojilerine yer verildiğini belirtelim.

İki ekranda da hafif darbeler ve çizilmelere karşı Gorilla Glass 5 koruma teknolojisi mevcut.

Poco'dan üst seviye telefonlar: Poco F4 ve Poco X4 GT

Snapdragon 870 denince akan sular durur

Poco F4, Snapdragon 870 işlemciye sahip. 7nm olarak üretilen işlemci, düşük güç tüketimi ve yüksek performans odaklı çalışıyor. 5G desteğinin de bu çipsette sunulduğunu belirtelim. İşlemci çekirdeklerinin yakaladığı en yüksek çalışma hızı ise, 3.2GHz. Yani PUBG ve Call of Duty gibi oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Poco X4 GT’nin işlemcisine baktığımızda, 5nm üretim süreciyle hazırlanan MediaTek Dimensity 8100’ü görüyoruz. 2.85GHz değere kadar erişebilen bu işlemci de iyi performans sunuyor diyebiliriz.

Peki ya kameralar diye soracak olursanız…

Poco F4, arka tarafta 64+8+2MP’den oluşan üçlü kamera sistemine sahip. Ayrıca, ana kamerada OIS desteği de var. Böylece hareketli çekimlerde de net sonuçlar elde edebilirsiniz. Video tarafında kameranın 4K 60FPS çekim ve çift video çekim modu sunduğunu belirtelim.

Poco X4 GT ise, OIS özelliği olmayan 64+8+2MP kamera dizilimiyle geliyor. Dikkat çekici bir fark olarak, ön taraftaki 16MP kameranın 1080p 60FPS videolar çekebildiğini gösterebiliriz.
Ufak bir karşılaştırma yaptığımızda, F4 ile çekilen fotoğrafların renkleri daha canlı ve gerçekçi görünüyor.

Poco'dan üst seviye telefonlar: Poco F4 ve Poco X4 GT

Hızlı şarj özellikli pil, artık bir standart halini almalı

Poco F4, 4500mAh pile sahip ve bu pil, beraberinde gelen 67w hızlı şarj adaptörüyle 44 dakikada tamamen şarj olabiliyor. Ürün, tek şarj ile yoğun kullanımda bir günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor.

Poco X4 GT ise, daha yüksek bir pil kapasitesine yani 5080mAh değere sahip. Böylece tek şarj ile normal kullanımda 2 günü geride bırakabiliyorsunuz. Bu ürünün pili de 67w hızlı şarj desteği sunuyor.

Ek olarak…

– İki telefonda da çift hoparlör desteği var
– İkisinde de sırasıyla RAM ve depolama tarafında LPDDR5 ve UFS 3.1 teknolojileri var
– İkisinde de Wi-Fi 6 desteği var
– İkisinde de yana monte parmak izi okuyucu sensör var.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei MateBook 16S laptop İnceleme