iPad’lerin kilit ekranı iPhone gibi olacak

ipados 17

Apple’ın iPad’ler hakkındaki planları belli oluyor. Geçmişte söylediği bazı iddialar doğru çıkan Twitter kullanıcısı analyst941, iPadOS 17‘le birlikte iPad’lerin iPhone tarzı kilit ekranı özelleştirmelerine sahip olacağını ileri sürdü.

iOS 16’la birlikte iPhone’ların kilit ekranı özelleştirilebilir hale geldi. Kullanıcılar farklı seçeneklerle kendisine göre kilit ekranı oluşturabiliyor. Aynı durum iPad’ler için de geçerli olacak. Sağlam sicili olan analyst941, yeni işletim sistemiyle birlikte iPad’lerin de özelleştirilebilir kilit ekranına kavuşacağını belirtti. Şu anda iPad kullanıcıları kilit ekranı için herhangi bir kişiselleştirme imkanına sahip değil ve ekranın büyük kısmı kullanılmıyor. iPadOS ve iOS 17 arasında ayarlanmış olan kilit ekranı özelleştirmeleri paylaşılabilecek.

ipados 17

Bu iPad’lere olan yazılım desteği sona eriyor!

Fransız teknoloji sitesi iPhoneSoft’a göre Apple, iPadOS 17’de 1. nesil 9.7 inç ve 12.9 inç’lik iPad Pro’la birlikte 5. nesil iPad’e olan desteği kesecek. Eski tarihli raporlarda bu üç modelin ismi geçiyordu, yeni rapor eski iddiaları yineleyip, doğruluyor. Eğer bu söylentiler doğruysa iPadOS 17’le uyumlu modeller de şu şekilde:

-iPad Pro (2017 ve sonrası)
-iPad Air (3. nesil ve sonrası)
-iPad (6. nesil ve sonrası)
-iPad mini (5. nesil ve sonrası)

iPadOS ve iOS 17’de bir ilk olarak App Store’a gerek kalmadan uygulama yüklenebilecek.

5 – 9 tarihleri arasında düzenlenecek olan WWDC 2023’te iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 ve tvOS 17’yi göreceğiz. WWDC’de ayrıca şirketin karma gerçeklik gözlüğü ve gözlüğün işletim sistemi xrOS’nin de açıklanması bekleniyor.

Piyasa değeri 290 bin dolardan fazla sahte AirPods Pro ele geçirildi