Eski iOS sürümlerinde de kilit ekranını özelleştirebilirsiniz

123 43

iOS 16’nın en güzel özelliklerinden birisi kilit ekranını özelleştirme imkanı sunması. Böylece birbirinden farklı kilit ekranları kullanabiliyorsunuz. Bu özellik iOS 16 öncesi sürümlerde de kullanabiliyor. Nasıl mı? İşte cevabı.

iOS 16‘nın kilit ekranı özelliğini, iOS 12’den 15’e kadar olan eski sürümlerde de kullanma imkanı var. Bunu ise SimpleTime isimli tweak yapıyor. iOS geliştiricisi p2kdev tarafından hazırlanan tweak, kilit ekranının iOS 16’ya benzer olmasını sağlayabiliyor. Kilit ekranındaki yazı tipini ve boyutunu değiştirebilir, farklı şekilde hizalayabilir, rengi duvar kağıdına uygun hale getirebilirsiniz. Tweak geniş seçenek listesine sahip. Neler yapılacağı ise tamamen kullanıcıya bırakılmış. SimpleTime’ı kullanmak için jailbreak’li cihaz gerekiyor. Tweak Havoc reposunda yer alıyor.

ios 16

Söylenenlere göre iOS 17’de kilit ekranı özelleştirme seçenekleri daha fazla olacak. Bununla birlikte özel kilit ekranı tasarımları diğer iPhone kullanıcılarıyla paylaşılabilecek. Kısa süre önce ortaya çıkan bir rapor, iOS 17’deki yeniliklerle ilgili daha fazla detayı ortaya koydu. Rapora göre iOS 17 Apple Music, kilit ekranı, denetim merkezi, uygulama arşivinde değişiklikler içeriyor. Kaynağın söylediklerine göre yenilikler şu şekilde:

  • Kilit ekranında yazı tipi ve boyutu seçenekleri olacak
  • Özel kilit ekranı tasarımlarını diğer iPhone kullanıcılarıyla paylaşmak için düğme olacak
  • Apple Music şarkı sözleri kilit ekranında görünecek
  • Apple Music’in arayüzü daha sade tasarımla değişecek
  • Uygulama arşivi klasörleri elle yeniden adlandırılabilecek
  • Denetim merkezi baştan aşağı değişiyor
  • El fenerinin parlaklığı, ses ayarına benzer olacak ve daha kolay ayarlanacak

Denetim merkezinin tamamen değişeceği, Mark Gurman başta olmak üzere farklı birkaç kaynak tarafından dile getirilmişti. Weibo’daki kaynak iPhone 14’ün sarı renkli çıkacağını bilen, Apple hakkında birkaç iddiası doğru olan biri. iOS 17 hakkında paylaştıkları gerçek olabilir. Zaten yeniliklere baktığımız zaman denetim merkezi dışında hiçbiri çığır açıcı, köklü yenilikler değil. iOS 17, kullanıcıların sorunlarını iyileştiren, daha çok performansa yönelik sürüm olacak gibi görünüyor.

GeForce Now’a gelen ilk Xbox oyunu Gears 5 olacak