iOS vs Android rekabetinde galip taraf belli oldu: Türkiye sonuçlarına çok şaşıracaksınız

1442563053 2567 apple vs android wallpaper picture

iOS vs Android her zaman için en fazla kıyaslanan iki işletim sistemi olarak karşımıza çıktı. Peki bu ikisi arasından hangisi daha fazla tercih ediliyor. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Apple tarafından geliştirilen iOS işletim sistemi farklı bir evren kurmayı başardı. Sadece Apple cihazları tarafından kullanılan iOS işletim sistemi tek başına Android ile rekabet etmeye çalışıyor. Android ise Çin merkezli akıllı telefon şirketleri başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde tercih ediliyor.

Tüm bu koşullara bakıldığında Android bir miktar daha ön planda olabilir. Ancak ortaya çıkan bir tablo Apple markasının aslında ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Electronics Hub tarafından yapılan bir araştırma ile birlikte ortaya ilginç detaylar çıktı.

iOS vs Android rekabetinde son durum

Apple iOS işletim sistemi dünyada 65 ülke tarafından daha baskın şekilde kullanılıyor. Android ise 74 ülkede fazlasıyla seviliyor. 142 ülkede yapılan araştırmalar sonucunda Android ve iOS işletim sistemlerinin birbirine çok yakın olduğu görüldü. 3 ülkede ise bu iki marka birbirine eşit sonuç çıkardı.

iOS vs Android

Dünyada Android işletim sisteminden en fazla nefret eden ülke Polonya oldu. Ülkenin yaklaşık olarak yüzde 34 gibi bir bölümü Android işletim sisteminden nefret ediyor. Tüm dünyada ise kullanıcıların yüzde 15 gibi bir bölümü Android işletim sistemini hiç sevmiyor. Letonya ise en fazla Apple sevmeyen ülke olarak karşımıza çıktı.

iPhone 13 yeni özelliği Android kullanıcılarının şaka malzemesi olacak

Araştırma detayları Türkiye ayrıntısı ile dikkat çekiyor. Ülkede Apple ürünleri çok daha fazla seviliyor. Türkiye’deki kullanıcıların yüzde 8 gibi bir bölümü Android hakkında olumsuz tweet paylaşırken yüzde 11 gibi bir bölümü Apple telefonları konusunda olumlu düşünmüyor. Araştırmanın tamamını görmek ve daha detaylı bilgi için buraya tıklayın.