Apple iPhone 16’larda Aşırı Isınmanın Önüne Geçecek

iphone 16 pro

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max piyasaya çıktıktan kısa süre sonra bazı kullanıcılar aşırı ısınmadan şikayetçi olmuştu. Görünüşe göre Apple bu durumun iPhone 16’larda olmaması için gerekli adımları attı.

Hatırlarsanız iPhone 15 Pro ve Pro Max’in ısınma sorunu gündemi epeyce meşgul etmişti. Tüketicilerin bazıları aşırı ısınma problemi yaşamış ve konu oldukça tartışılmıştı. Apple duruma müdahale edip, bir iOS 17 güncellemesiyle birlikte sorunu iyice hafifletip, çözdü. Teknoloji devi iPhone 16‘larda aynı durumun yaşanmaması için iç kısımda önemli bir değişiklik yaptı.

The Information tarafından yayınlanan bilgilere göre iPhone 16 modelleri aşırı ısınmaya karşı daha büyük grafit tabakaya sahip. Geçtiğimiz kasım ayında yeni iPhone’ların daha gelişmiş termal sisteme sahip olacağına yönelik rapor yayınlanmıştı. The Information’ın iddiası eski tarihli raporu doğruluyor.

iphone 16

Diğer yandan güvenilir kaynaklardan biri olan analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple iPhone 16 siparişlerini artırmış görünmüyor. Ünlü analist konuyla ilgili olarak Apple’ın tedarikçileri olan TSMC ve Largan’ın son kazanç raporlarını da kanıt olarak gösterdi. Kuo kısa süre önce TSMC’nin birim olarak büyümesinde artış görmediğini söylerken, Largan’ın bu sene üst düzey iPhone’lar için aldığı sipariş sayısının geçen yıla benzer olduğunu vurguladı.

Apple kahini lakaplı analist bunlarla birlikte 2024’ün 2. yarısında iPhone 16 siparişlerinin 87 milyon civarında olduğunu tahmin ediyor ki geçtiğimiz sene aynı dönemde iPhone 15’in sipariş sayısı 91 milyondu. Arada 4 milyonluk düşüş var. Apple bazı tedarikçilerden üretimi artırmasını istediği görülüyor. Ama Kuo’ya göre bu durum bileşenlerdeki belirli nedenlerden kaynaklanıyor.

Python’a Apple Engeli!