Apple iPhone 15 Pro’ların ısındığını kabul etti

iphone pro

Son günlerde iPhone 15 Pro ve Pro Max’in aşırı ısınması sorunuyla ilgili kullanıcı şikayetleri gündeme geliyor. Analist Ming-Chi Kuo problemin yeni titanyum tasarımın termal verimliliği etkilemesinden olabileceğini belirtmişti. Başka sebepler de söylendi. Sonunda Apple konuyla ilgili açıklama yaptı. Ayrıca ısınma sorunana dair iOS 17 güncellemesi de yolda. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

MacRumors ve Forbes’ın haberine göre Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max’teki ısınma probleminin önüne geçmek için iOS 17 güncellemesi yayınlamayı planlıyor. Apple ısınma sorununu kabul ederken yaptığı açıklamada da Uber, Instagram, Asphalt 9: Legends gibi bazı uygulamalara ait son güncellemelerin sisteme aşırı yüklendiğini ve 3. parti uygulama güncellemelerinin ısınmanın nedenleri arasında olduğunu belirtti. Teknoloji devi problemi tam olarak çözmek için uygulama geliştiricileriyle birlikte çalışıyor. Şunu da belirtelim geçtiğimiz günlerde çıkan Instagram güncellemesi ısınma sorununa yönelikti.

Apple’ın açıklaması tam olarak şu şekilde: “iPhone’un ısınmasına yönelik birkaç durum tespit ettik. Telefon yeni kurulduktan veya geri yüklendikten sonraki ilk birkaç gün boyunca biraz ısınabilir. Bu durum arka plandaki etkinlikten dolayı kaynaklanıyor. Ayrıca iOS 17’de bazı kullanıcıları etkileyen bir hatanın olduğunu tespit ettik. Bu hata yazılım güncellemesiyle düzeltilecek. Bir başka sorun da 3. parti uygulamaların son güncellemeleriyle ilgili. Bu güncellemeler sisteme aşırı yüklenmeye neden oluyor. Uygulama geliştiricileriyle gerekli düzeltmeler için birlikte çalışıyoruz.”

iphone 15 pro

Haberde belirtilenlere göre söz konusu iOS 17 güncellemesi A17 Pro çipinin performansını düşürmeyecek. Apple sorunun güvenlik riski yaratmadığını ve iPhone 15 Pro’ların performansını da uzun vadeli etkilemeyeceğini söyledi. iOS 17 güncellemesinin yakın zamanda çıkması bekleniyor.

Cupertino’lu devin iPhone 15 Pro ve Pro Max’le ilgili açıklaması sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından biraz şüpheli bulundu. Bir tüketici tweet mesajında da, “iPhone 15 Pro Max kullanıyorum. Telefonım oyunlarda, Instagram’da, şarjda ısınmadı. iOS 17’deki sorun veya uygulama güncellemeleri nasıl oldu da tüm iPhone 15 Pro’ları etkilemedi?” dedi. Buna benzer başka yorumlar da var.

Borderlands 4 beklenenden önce çıkabilir