iPhone 15 Pro’ların ısınma sorununu iOS 17.0.3 güncellemesi çözecek

Apple 2024'ten itibaren RCS desteği sunacak

Apple, iPhone 15 Pro’lar için iOS 17.0.3 güncellemesini yayınlamaya hazırlanıyor. Aşırı ısınmaya yönelik olan yeni güncellemenin yakında çıkması bekleniyor.

Apple geçtiğimiz günlerde iPhone 15 Pro‘ların aşırı ısındığını kabul etmiş ve bu problemi düzeltecek yazılım güncellemesi çıkaracağını söylemişti. MacRumors’e göre teknoloji devi ısınma problemine yönelik olan iOS 17.0.3’ü şirket içinde test ediyor. Muhtemelen güncelleme bu hafta veya önümüzdeki hafta içinde çıkacak.

Apple’a göre ısınmanın birden fazla nedeni var. Bunlardan biri iOS 17’deki hata. Fakat Cupertino’lu şirket bu hatanın tam olarak ne olduğu hakkında ayrıntı paylaşmadı. Diğer bir sebep Uber, Instagram, Asphalt 9: Legends gibi bazı uygulamalara ait son güncellemelerin sisteme aşırı yüklenmesi. Teknoloji devi uygulama geliştiricileriyle iş birliği yaptığını belirtti. Apple bunlarla birlikte telefonun yeni kurulması veya geri yüklenmesinden sonraki birkaç gün boyunca ısınabildiğini, titanyum çerçevenin ise ısınmayla ilgili herhangi bir soruna neden olmadığını vurguladı.

iphone 15 pro

Kısa süre önce Revegnus (Tech_Reve) nickli Twitter kullanıcısı Apple’ın açıklamalarıyla ters düşen iddia ortaya attı. Bir endüstri çalışanına dayandırılan iddiaya göre ısınmanın nedeni DRAM. Kaynak, “Kullanılan DRAM geliştirilmiş özelliklere sahip. Veri işleme hızında eşleştirme sağlamak güç tüketimini artırdı. Bu durum da ısınmaya neden olmuş görünüyor” yorumunda bulundu. Kaynak bununla birlikte problemin bir ya da iki ayda çözülebileceğini belirtti ve diğer olasılıkları ise kabul etmedi. Revegnus kaynağının Apple’ın yarı iletken operasyonları hakkında bilgisi olduğunu söylüyor. Tüm iPhone 15 Pro kullanıcıları aşırı ısınma problemiyle karşılaşmadı. Ancak sorundan kaç kişinin etkilendiği belli değil.

EA Sports FC, FIFA’yı mumla aratıyor