iPhone 16 Ultra İnce Çerçeveye Sahip Olacak

Apple, iPhone 15'in aşırı ısınma sorununa yönelik iOS 17 düzeltmesini yayınladı

iPhone 16 serisi hakkındaki söylentiler iyice gaza bastı. Güney Kore medyasında yeni bir iddia paylaşıldı. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

Sisa Journal’ın iddiasına göre Apple, iPhone 16 ailesinde ultra ince çerçeve kullanarak ekran boyutunu bir üst seviyeye çıkarmak istiyor. Şirket bunun için de BRS (Border Reduction Structure) teknolojisini kullanacak. BRS tam olarak ne yapıyor? Dahili kablo sistemini kompakt bir paket haline getiriyor. Böylece yerden kazanç sağlıyor. Apple’ın bu teknolojiyi daha önce iPhone’lara uygulamaya çalıştığı, ancak bu girişimlerin ısı sorunları nedeniyle başarısız olduğu da kaydedildi. Cupertino’lu firmanın BRS’yi yeniden kullanmak istemesinin diğer bir nedeni de ısı dağılımıyla ilgili yeni çözümlerden kaynaklanıyor.

iphone 16

Apple, iPhone 15 Pro modellerinde düşük enjeksiyonlu basınçlı kalıplamayı yani LIPO’yu kullandı. Böylece ekran çerçevesini 1,5 mm’ye kadar düşürdü. Teknoloji devi iPhone 12 serisinden bu yana iPhone’ların ekran boyutunda önemli değişiklik yapmadı. Fakat bu durum iPhone 16 ailesiyle birlikte değişecek. iPhone 16 Pro modelleri, iPhone 15 Pro’lara göre daha büyük ekrana sahip olacak. Ekran boyutundaki artışla birlikte gövde de büyüyecek. Yeni iPhone’ların içi eskilerine göre daha fazla alan sunacak. iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kamera yeni nesil iPhone Pro’ların her iki modelinde de standart olarak yer alacak.

Bilindiği üzere Apple, iOS 18’de yapay zeka özellikleri sunacak. Siri ve Mesajlar uygulamasında verilen cevaplar, cümleleri otomatik olarak tamamlama özellikleri oldukça gelişecek. Apple’ın Music servisinden Xcode’a kadar tüm platformlarına yapay zekayı dahil etmek istediği ve bu yüzden araştırmalar yaptığı belirtiliyor. Kısa süre önce sizlerle paylaştığımız bir haberde iPhone 16’larda kullanılacak A18 işlemcisinde daha fazla çekirdek içeren gelişmiş Neural Engine’ın olacağından söz etmiştik. Gelişmiş Neural Engine yapay zeka/makine öğrenimi özellikleri için daha yüksek performans sunmayı sağlayacak. iOS 18’deki bazı yapay zeka özelliklerinin iPhone 16 serisi ve A18 işlemcisiyle sınırlı olacağı, eski iPhone’larda yer almayacağı da söyleniyor.

Dell AI Factory with NVIDIA, Kurumsal Yapay Zekâ Kullanımını Hızlandırıyor