İddia: iPhone 15 Pro’ların ısınmasındaki asıl suçlu DRAM

iphone-15-pro

iPhone 15 Pro ve Pro Max’in aşırı ısındığı ve bu yüzden de dokunulmayacak kadar sıcak hale geldiğine dair kullanıcı şikayetleri var. Son birkaç gündür bu konu konuşuluyor. Apple ısınma problemini kabul etti ve açıklama yaptı. Fakat yeni bir söylentiye göre ısınmanın sebebi farklı. İşte detaylar…

Twitter’da Revegnus (Tech_Reve) nickli kullanıcı iPhone 15 Pro‘larla ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya attı. Bir endüstri çalışanına dayandırılan iddiaya göre ısınmanın nedeni DRAM. Kaynak, “Kullanılan DRAM geliştirilmiş özelliklere sahip. Veri işleme hızında eşleştirme sağlamak güç tüketimini artırdı. Bu durum da ısınmaya neden olmuş görünüyor” yorumunda bulundu. Kaynak bununla birlikte problemin bir ya da iki ayda çözülebileceğini belirtti ve diğer olasılıkları ise kabul etmedi. Revegnus kaynağının Apple’ın yarı iletken operasyonları hakkında bilgisi olduğunu vurguladı.

iphone-15-pro

Apple ise iPhone 15 Pro’lardaki ısınmanın iOS 17’deki bir hatadan, ayrıca Uber, Instagram, Asphalt 9: Legends gibi bazı uygulamalara ait son güncellemelerin sisteme aşırı yüklenmesinden kaynaklandığını belirtiyor. Şirket yaptığı açıklamada “iPhone’un ısınmasına yönelik birkaç durum tespit ettik. Telefon yeni kurulduktan veya geri yüklendikten sonraki ilk birkaç gün boyunca biraz ısınabilir. Bu durum arka plandaki etkinlikten dolayı kaynaklanıyor. Ayrıca iOS 17’de bazı kullanıcıları etkileyen bir hatanın olduğunu tespit ettik. Bu hata yazılım güncellemesiyle düzeltilecek. Bir başka sorun da 3. parti uygulamaların son güncellemeleriyle ilgili. Bu güncellemeler sisteme aşırı yüklenmeye neden oluyor. Uygulama geliştiricileriyle gerekli düzeltmeler için birlikte çalışıyoruz” demişti. Ancak yeni dedikodu sorunun Apple’ın söylediklerinden daha farklı olduğunu ileri sürüyor.

Cupertino’lu devin iPhone 15 Pro ve Pro Max’le ilgili açıklaması sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından biraz şüpheli bulundu. Bir tüketici tweet mesajında da, “iPhone 15 Pro Max kullanıyorum. Telefonım oyunlarda, Instagram’da, şarjda ısınmadı. iOS 17’deki sorun veya uygulama güncellemeleri nasıl oldu da tüm iPhone 15 Pro’ları etkilemedi?” dedi. Buna benzer başka yorumlar da var.

Fransa’daki iPhone 12 krizi çözüldü