iPhone 15 Pro’nun neden ısındığı belli oldu

iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro ve Pro Max’teki aşırı ısınma sorununu kabul eden Apple, bu sorunun kaynağının iddia edildiği gibi donanımsal değil yazılımsal olduğunu açıklandı.

Heyecanla beklenen iPhone 15 serisi kısa süre önce kullanıcılarla buluştu. Tüm seri ilgiyle karşılanmış olsa da geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Pro modelleri ön plana çıktı. iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max, standart ve Plus modellerine kıyasla çok daha fazla talep görüyor. Özellikle Pro Max modeli bu serinin tartışmasız yıldızı konumunda. Pro modelleri böylesine fazla ilgi görüyor görmesine ama aslında ciddi bir sorunla geliyor. Çünkü bu modelleri kullanmaya başlayan kullanıcılardan bazıları telefonun fazla ısındığını söylüyor. Şu ana kadar gelen haberler, bunun iPhone 15 Pro’nun tasarımındaki bir kusurdan dolayı olabileceğini söylüyordu. Ancak Apple bugün bir açıklama yayınlayarak bu iddiaları yalanladı.

iPhone 15 Pro Max

Amerikalı teknoloji devi telefonun fazla ısındığını yalanlamadı. Aksine telefonun böyle bir sorunu olduğunu kabul etti. Ancak bu aşırı ısınma sorununun söylendiği gibi donanımsal bir kusurdan dolayı değil, iOS 17 işletim sistemindeki bir hatadan kaynaklandığını açıkladı. Bu da şirket için iyi haber anlamına geliyor. Çünkü eğer bu sorun donanımsal olsaydı şirket hem sattığı modelleri toplatmak, hem de stoklarını baştan gözden geçirmek zorunda kalabilirdi. Ancak sorunun yazılımsal olması bunun yeni bir güncelleme ile çözülebileceği anlamına geliyor.

Zaten Apple da önümüzdeki günlerde bir güncelleme yayınlayarak iPhone 15 Pro ve Pro Max’teki bu aşırı ısınma sorununu çözeceklerini söylüyor. Ancak bu güncellemenin ne zaman yayınlanacağı hakkında net bir bilgi paylaşılmadı.

OpenAI “yapay zekanın iPhone’u”nu yaratmak istiyor