Python’a Apple Engeli!

Apple büyük karar aldı

Apple’ın App Store’daki katı ve eleştirilen kuralları bazı geliştiricilerin canını sıktı. Python’ın entegre edildiği uygulamalar reddedildi.

Son haftalarda Python entegresi içeren bazı uygulamalar (iOS ve macOS) App Store’un doğrulamasından ve güvenlik katmanından geçemedi. Bunun sebebi Python’daki bir değişiklikten kaynaklanıyor. Programlama dili olan Python’ın 3.12 sürümünde yer alan bir işlev uygulama içinde App Store’dan yükleme yapmaya olanak tanıyor. Fakat Apple bu türde işlemleri kesin olarak yasaklamış durumda. Geliştiriciler bu problemi şimdilik geçici bir yolla çözdü.

apple

Ortada Apple tarafından görülen bir hata var. Aslında bu bir hata değil, Python içine eklenmiş bir işlev. Bu durum teknoloji devinin kurallarıyla ilgili tartışmaları da yeniden alevlendirdi. Geliştiriciler ve eleştirmenler şirketin keyfi sınırlamalara sahip olduğunu belirtiyor. Ayrıca bu kadar önleme rağmen Apple’ı atlatan uygulamalar da oldu. Kısa süre önce App Store’dan Collect Cards: Store box isimli bir uygulama kaldırıldı. Bu uygulama fotoğraf ve videoların saklandığı ve yönetildiği bir yazılım gibi görünüyordu. Fakat Collect Cards; Disney+, Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max ve hatta Apple TV+ içeriklerini korsan olarak gösteren bir uygulamaydı.

Collect Cards, Apple‘ın kontrolünden nasıl kaçtı ve fark edilmedi? Söz konusu yazılım konuma göre yükleme yapıyordu. Amerika’daki App Store’dan iPhone’a yüklendiğinde fotoğraf ve video depolama uygulaması için temel arayüz yüklüyordu. Böylece normal bir uygulama olarak görünüyordu. Fakat Brezilya App Store’da ise işler farklı gelişti. Çünkü yazılım Brezilya’da korsan streaming video uygulaması olarak yükleniyordu. Brezilyalı kullanıcılar Collect Cards: Store box’a yoğun ilgi gösterdi. Normalde uygulama içerikleri Amerika ve birçok ülkedeki App Store’da kontrol edilir, ancak Brezilya ve bazı ülkelerde App Store’lara gerekli önem verilmediği için Collect Cards gözlerden uzak kalmayı başardı.

iPhone 17 Slim’le Hakkında Yeni Bilgiler Sızdırıldı